Φωτεινή Ντεμίρη: «Να σταματήσει αυτή η σαπίλα και η κατάχρηση εξουσίας»

Φωτεινή Ντεμίρη

«Άκουσα πράγματα που δεν μπορούσα να τα φανταστώ», λέει η Φωτεινή Ντεμίρη.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη η Φωτεινή Ντεμίρη. Η γνωστή ηθοποιός απάντησε για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου, αλλά και για τα παιδικά της χρόνια.

Καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Ποια είναι η γνώμη σας;

Καλά έκαναν και μίλησαν. Να καθαρίσει ο τόπος. Άκουσα πράγματα που δεν μπορούσα να τα φανταστώ. Αν είναι δυνατόν. Το ίδιο πρέπει να συμβεί σε όλους τους χώρους. Να σταματήσει αυτή η σαπίλα και η κατάχρηση εξουσίας. Να μάθουν να σέβονται. Όταν άκουγα ότι ένας σκηνοθέτης είχε άσχημη συμπεριφορά, δεν συνεργαζόμουν μαζί του.

Τα παιδικά σας χρόνια πώς ήταν;

Πέρασα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Αντιμετώπιζα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τότε βέβαια δεν το καταλάβαινα, καθώς δεν ήξερα πώς είναι τα καλύτερα. Ωστόσο ήμουν πολύ υπομονετικό παιδάκι. Είχα εξάρθρωση και στα δύο πόδια και είχα αναγκαστεί να έχω γύψους και ειδικά μηχανήματα για πολύ μεγάλο διάστημα της ζωής μου. Για πολύ καιρό, έπρεπε να είμαι ακίνητη. Αφού θυμάμαι ρωτούσα τη μαμά μου αν γεννήθηκα με γύψο. Είχα μάθει να ζω με αυτό, παρόλο που έβλεπα την αδερφή μου να παίζει και να χαίρεται. Όλο αυτό με έκανε πιο δυνατή…