Φοίβος Παπαδάκης: «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με 10 τηλεοράσεις»

Φοίβος Παπαδάκης

"Είμαστε και οι δύο πολύ δύσκολοι άνθρωποι, δύσκολοι περισσότερο για τους εαυτούς μας παρά για τους άλλους", λέει ο Φοίβος Παπαδάκης.

Ο Φοίβος Παπαδάκης έκανε πριν από μερικές εβδομάδες το τηλεοπτικό του ντεμπούτο, στην εκπομπή Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον Μιχελιδάκη. Μιλώντας στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Γρηγόρη Μελά, εξομολογείται για το πώς είναι να μεγαλώνεις όταν το όνομα του πατέρα σου είναι: Γιώργος Παπαδάκης.

«Είμαι πολύ υπερήφανος γιος του Γιώργου Παπαδάκη, κατ’ αρχάς επειδή είναι εξαιρετικός πατέρας και κατά δεύτερον επειδή έχει υπάρξει ο καλύτερος δάσκαλος για μένα. Ήταν και είναι πάντα δίπλα μου και νιώθω πολύ τυχερός!», λέει ο Φοίβος Παπαδάκης και συνεχίζει:

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με 10 -στην κυριολεξία- τηλεοράσεις. Τα δελτία ειδήσεων ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Από ένα σημείο και μετά είχα γίνει δημοσιογράφος χωρίς να το ξέρω».

«Μοιάζω πολύ στον πατέρα μου. Είμαστε δυο άνθρωποι που κάνουμε παρέα, παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας, διότι γουστάρουμε ο ένας την παρέα του άλλου. Δύσκολο πράγμα σε μια σχέση πατέρα – παιδιού, αλλά σε αυτό είμαι πάρα πολύ τυχερός. Και είμαστε και οι δύο πολύ δύσκολοι άνθρωποι, δύσκολοι περισσότερο για τους εαυτούς μας παρά για τους άλλους.

Όταν λέω ότι είμαι υπερήφανος για τον πατέρα μου, το εννοώ με όλη μου τη δύναμη. Και είναι ίσως η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που μου αφήνει. Με έκανε τον άνθρωπο που είμαι, τον άντρα που είμαι, τον φίλο που είμαι, τον σύντροφο που είμαι και ελπίζω τον δημοσιογράφο που δουλεύω καθημερινά να είμαι και να γίνω. Ο πατέρας μου ήταν και είναι ένας μαχητής, ένας μάγκας με την κυριολεκτική έννοια της λέξης», λέει ο Φοίβος Παπαδάκης.