Φοίβος Παπαδάκης: «Καταλαβαίνω πως είναι λάθος η σύγκριση με τον πατέρα μου»

Φοίβος Παπαδάκης

"Είμαι πολύ τυχερός που ο Γιώργος Παπαδάκης είναι πατέρας μου" ομολογεί ο Φοίβος Παπαδάκης.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Φοίβος Παπαδάκης στην εφημερίδα Real life και την δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα με αφορμή την καθημερινή τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» στο OPEN. Μέσα σε όλα, βέβαια, ο νεαρός δημοφιογράφος αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα του, Γιώργο Παπαδάκη.

Ήταν δύσκολο να απεγκλωβιστείτε από τη σύγκριση με τον πατέρα σας, Γιώργο Παπαδάκη.

Αισθάνομαι πολύ τυχερ’ος σε αυτό το κομμάτι γιατί ο πατέρας μου δεν επέτρεψε ποτέ να μπω σε αυτή τη σύγκριση. Μπορεί η ευθύνη του ονόματος μου να είναι μεγάλη αλλά αυτό μπορεί να συμβεί. Υπάρχουν στιγμές που μόνος μου μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης, ωστόσο αμέσως καταλαβαίνω πως είναι λάθος. Μιλάω μαζί του, παίρνω την γνώμη του και τον ρωτάω τι μπορώ να βελτιώσω.

Είναι αυστηρός;

Κάποιες φορές είναι πολύ αυστηρός και θα με κρίνει κυρίως στο δημοσιογραφικό κομμάτι. Όμως, το αποζητώ, γιατί είμαι πολύ τυχερός που ο Γιώργος Παπαδάκης είναι πατέρας μου.

Ξέρατε πριν ασχοληθείτε με αυτή τη δουλειά πόσο σπουδαίος δημοσιογράφος είναι;

Πάντα ήξερα ότι ο πατέρας μου ήταν ένας σπουδαίος δημοσιογράφος, ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής τηλεόρασης, πάντα ήξερα την αξία του. Από τη στιγμή που μπήκα στον ίδιο χώρο, υπάρχουν στιγμές που το σκέφτομαι και τον εκτιμώ ακόμη περισσότερο, γιατί τώρα αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες. Σκέφτομαι πως ανταπεξήλθε στα ωράρια, τις αντοχές που έχει, ότι έχει διαχειριστεί πολλές διαφορετικές εποχές της χώρας μας.