Φοίβος Παπαδάκης για Γιώργο Παπαδάκη: «Στιγμιαία αυτό να με νευριάζει αλλά το εκτιμώ»

Φοίβος Παπαδάκης

"Έχω αποβάλει το άγχος της σύγκρισης από μέσα μου" παραδέχεται ο Φοίβος Παπαδάκης.

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Φοίβος Παπαδάκης στην Μαίρη Καράμπελα και το περιοδικό My Tv. Μέσα σε όλα, ο δημοσιογράφος που συμμετέχει στη νέα καλοκαιρινή εκπομπή του OPEN αναφέρθηκε στον αγαπημένο του πατέρα και το άγχος της σύγκρισης μαζί του.

Ο Γιώργος Παπαδάκης μετράει περισσότερα από 30 χρόνια στον χώρο της τηλεόρασης. Φοβήθηκε ποτέ τη σύγκριση μαζί του;

Από τότε που μπήκα στον χώρο της δημοσιογραφίας, έβγαλα από μέσα μου το θέμα της σύγκρισης με τον πατέρα μου. Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ένας και μοναδικός. Για μένα είναι ο καλύτερος δημοσιογράφος και παρουσιαστής της ελληνικής τηλεόρασης με την μακροβιότερη πρωινή εκπομπή. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την πρωινή ζώνη στην ελληνική τηλεόραση. Επομένως, ποιος να συγκριθεί μαζί του; Νομίζω ότι δεν μπορεί κανείς. Έχω αποβάλει αυτό το άγχος από μέσα μου, το αφήνω για άλλους. Όποιος θέλει να με συγκρίνει με τον πατέρα μου έχει κάθε δικαίωμα, αλλά εγώ δεν θα το κάνω ποτέ.

Τι θαυμάζεις σε εκείνον πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως επαγγελματία;

Χαίρομαι πάρα πολύ που έχω αυτόν τον πατέρα, διότι είναι ένας άνθρωπος που έχει πάντα καλή επικοινωνία με τα παιδιά του. Μας έχει μάθει να πατάμε στα πόδια μας και ότι κάνουμε να το κάνουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Νιώθω πάρα πολύ τυχερός που είμαι γιος του. Πολλές φορές μπορεί να θέλω να ψάξω ένα θέμα δημοσιογραφικά και εκείνος – ενώ έχει πολλές επαφές – μου λέει: «Ψαξ’ το μόνος σου».

Μπορεί αυτό στιγμιαία να με νευριάζει γιατί χάνω χρόνο, παρ’ όλα αυτά το εκτιμώ. Είναι σημαντικό να έχεις γονείς που σε μεγαλώνουν μαθαίνοντας σε να πατάς στα πόδια σου.