Φίλιππος Σοφιανός: «Έχω παρεξηγηθεί και παρερμηνευτεί αρκετά»

Φίλιππος Σοφιανός

Όσα είπε ο Φίλιππος Σοφιανός.

Ο Φίλιππος Σοφιανός παραχώρησε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού και μεταξύ άλλων μίλησε για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κάνει οικογένεια λόγω του επαγγέλματός του.

Οι απόπειρες να κάνετε οικογένεια γιατί πιστεύετε ότι δεν ευδοκίμησαν;

Γιατί είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο που δεν κάνει το επάγγελμά μας να κατανοήσει τον ψυχισμό και το πώς λειτουργούμε. Για να επιβιώσεις, ειδικά στα χρόνια που ασκώ εγώ την υποκριτική, θέλει να είσαι εκεί 100%. Αυτό δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις στη σύντροφό σου, ούτε να το καταλάβει, αλλά ούτε και να το δεχτεί. Αυτό που μου έλειψε είναι ότι δεν ήμουν όσο κοντά θα ήθελα στα παιδιά μου, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι έχω κάνει λάθη. Θεωρώ ότι έχω παρεξηγηθεί και παρερμηνευτεί αρκετά.

Ο έρωτας; Σημαντικός για εσάς;

Ανέκαθεν. Είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής. Ό,τι έχω κάνει, το οφείλω στον έρωτα. Δεν έκανα ποτέ κάτι ωφελιμιστικά. Πάντα το έκανα για κάποιον. Ήταν αφιερωμένο κάπου. Στο παιδί μου, στη γυναίκα μου, στη μητέρα μου. Ο έρωτας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου, τον σέβομαι και θεωρώ ότι δεν μπορείς να τα βάλεις μαζί του και κατά συνέπεια να γλιτώσεις από τον όλεθρο. Είναι πολύ βαθιά νερά. Ερωτευόμουν πάντα πολύ βαθιά και σκληρά, με αυταπάρνηση.