Φιλιππίδης: Αν δεν δουλέψω, δεν θα έχω για να ζήσω

Διαβάστε τι είπε στη συνέντευξή του

Σε συνέντευξή του στον Αλέξανδρο Πρίφτη και το περιοδικό «People» απάντησε στο αν η ευθύνη για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα είναι συνολική λέγοντας:

«Φυσικά! Δεν διαφωνώ με το «μαζί τα φάγαμε», αφού όλοι μας συμβάλαμε σε αυτό που γίνεται σήμερα. Είτε με την αδιαφορία μας είτε με το ότι όταν έρχεται η ώρα της ψήφου εμείς κάνουμε τα ίδια. Ακόμη και με τα δάνεια – και σου μιλάει ένας άνθρωπος που έχει δάνειο – κάπου το παρακάναμε. Μας πότισαν στο lifestyle και σε έναν τρόπο ζωής πολύ πιο πάνω απ' αυτό που αντέχουμε και ξαφνικά – είτε το καταλάβαμε είτε όχι – συμμετείχαμε σε όλο αυτό.»

Όσο για το αν ισχύει το ότι έχει βγάλει πολλά χρήματα ως επιτυχημένος ηθοποιός που είναι, ο ίδιος απαντά:
» Κάποια στιγμή όντως βγήκαν χρήματα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πω ότι αμειβόμαστε καλά, ζούμε μία άνετη ζωή – ίσως λίγο πάνω από τον μέσο όρο – , αλλά δεν έχω λύσει το βιοποριστικό μου πρόβλημα. Αν δεν δουλέψω δεν θα έχω για να ζήσω. Μπορεί να μην έχω πρόβλημα για ένα χρόνο, όμως μετά θα έχω. Μην ξεχνάς ότι εμείς οι ηθοποιοί κάθε έξι μήνες ψάχνουμε για νέα δουλειά. Δεν έχουμε σταθερότητα. Τη μία σεζόν μπορεί το θέατρο ή το σίριαλ που κάνουμε να έχει επιτυχία και να πηγαίνουμε καλά, βγάζοντας έτσι κάποια χρήματα, την επόμενη χρονιά όμως μπορεί να μην πηγαίνουν καλά. Μπορεί οι δουλειές σου να μην έχουν ανταπόκριση. Κι αυτό έχεις ώς αποτέλεσμα να «τραβάς» από τα έτοιμα, που σημαίνει ότι ο κουμπαράς δεν είναι πάντα γεμάτος, αδειάζει κάποια στιγμή.»

Μίλησε ακόμα για το αν ως κωμικός ηθοποιός έχει μελαγχολικές τάσεις απαντώντας με ειλικρίνεια: 
«Πολύ ωρά μου το θέτεις, πολύ κομψά, αλλά θα σου απαντήσω πεζά: Είμαι λίγο μουρτζούφλης και μονόχνοτος. Με τις παρέες μου, όμως γελάω, κάνω πλάκες, αλλά δεν είμαι πάντα με όλους με το χαμόγελο ως τα αφτιά.»