Φαίη Ξυλά: «Έχω χάσει χρήματα και τα κυνηγάω δικαστικά»

Φαίη Ξυλά
«Έτσι όπως γίνονται τα συμβόλαια, ο ηθοποιός δεν καλύπτεται. Θες να διεκδικήσεις τα λεφτά που δούλεψες και δεν σε καλύπτει τίποτα».

Στο περιοδικό Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη έδωσε συνέντευξη η Φαίη Ξυλά που μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση της με το… χρήμα.

Είσαι άνθρωπος που έχει καλή σχέση με τα χρήματα;

Ναι, πολύ καλή! Ξέρω να τα ξοδεύω! (γελάμε). Δεν είμαι τρελά σπάταλη, ενώ τώρα με το παιδί φροντίζω να συγκρατούμαι. Αλλά και πάλι στις δουλειές δεν τα διαπραγματεύομαι εγώ.

Φαίη Ξυλά

Τότε ποιος;

Έχω έναν άνθρωπο που τα φροντίζει όλα αυτά. Αισθάνομαι περίεργα να συζητάω για τα οικονομικά μου. Προτιμώ να το κάνει κάποιος άλλος, ο οποίος θα προσέξει και το συμβόλαιό μου και θα είμαι εξασφαλισμένη. Από μικρή το κάνω αυτό, όχι τώρα. Έτσι λειτουργώ. Και μπορώ να σου πω ότι έχω χάσει αρκετές δουλειές έτσι, γιατί κάποιοι δεν θέλουν μεσάζοντα για να μιλήσουν για τα λεφτά. Ήθελαν εμένα. Δικηγόρο βάζω και μιλάει για μένα. Δεν είναι ότι έχω μάνατζερ. Δεν υπάρχουν αυτά, δυστυχώς, στην Ελλάδα. Ακόμα και τις δουλειές που έχασα έτσι, δεν το μετανιώνω. Αν μη τι άλλο, ξέρω πως όπου είμαι, είμαι εξασφαλισμένη σε αυτό το κομμάτι. Ότι δεν πρόκειται να χάσω τα λεφτά μου. Πάντα θα διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου, ακόμα κι αν είναι δύο ευρώ.

Δεν έχεις χάσει ποτέ χρήματα από δουλειά; Αρκετοί συνάδελφοί σου έχουν μείνει απλήρωτοι κατά καιρούς…

Ναι, έχω χάσει μία φορά. Και το κυνηγάω δικαστικά. Έτσι όπως γίνονται τα συμβόλαια, ο ηθοποιός δεν καλύπτεται. Θες να διεκδικήσεις τα λεφτά που δούλεψες και δεν σε καλύπτει τίποτα. Ακόμα και τα δικαστικά έξοδα είναι πολλά. Παίρνει χρόνια! Εγώ δεν θα εγκαταλείψω την προσπάθεια, από μία συγκεκριμένη δουλειά που δεν πήρα τα λεφτά μου -δεν θέλω να πω ποια- που θα το κυνηγάω μέχρι να πεθάνω. Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα, αλλά ηθικό. Αισθάνομαι εξαπατημένη όταν δεν με πληρώνουν.

Φαίη Ξυλά