Φαίη Μαυραγάνη: «Στην ΕΡΤ ήταν πολλές οι τιμωρίες, πέρασα πολύ δύσκολα»

Φαίη Μαυραγάνη

«Νομίζω ότι εξίσου καλά θα μάθαινα τη δουλειά αν είχα περάσει όμορφα. Δεν ήταν ανάγκη να με βασανίσουν».

Η Φαίη Μαυραγάνη, σε συνέντευξη που έδωσε στο People και τη Μαρία Παπαϊωάννου, μίλησε για το ξεκίνημα της στη δημοσιογραφία, την πρόσληψή της στην ΕΡΤ, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Ένας καθηγητής της από τη σχολή δημοσιογραφίας τής άνοιξε την πρώτη επαγγελματική πόρτα. «Μου πρότεινε να πάω στην ΕΡΤ ως δόκιμη, επομένως αμισθί. Ξεκίνησα λοιπόν το 1993 και όλοι έψαχναν να βρουν ποιο πολιτικό μέσο έχω.

Εγώ όμως δεν είχα κανέναν γι’ αυτό έκανα αυτό που λέμε λάντζα. Άλλαζαν λοιπόν οι κυβερνήσεις, έφευγαν και έρχονταν άτομα, αλλά εγώ παρέμενα χωρίς κανένα μέσο. Προσελήφθην οκτώ μήνες μετά την πρακτική μου. Ήμουν ελεύθερη ρεπόρτερ, που σημαίνει ότι έκανα τα πάντα. Μάλιστα, τότε ήταν ένας διευθυντής που τον είχα καθηγητή στη σχολή και με είχε λίγο άχτι, οπότε με έβαλε να κάνω και σύνταξη στο νυχτερινό δελτίο των 12.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, είχαμε πάει αποστολή στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο. Φύγαμε το πρωί, γυρίσαμε κι εγώ έμεινα μετά στο κανάλι για να κάνω σύνταξη στο δελτίο. Αυτό διήρκεσε επτά μήνες, όσους ήταν διευθυντής ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ευτυχώς άλλαξε και απαλλάχτηκα», είπε αρχικά η Φαίη Μαυραγάνη. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι οι δυσκολίες αυτές είναι η περιουσία της ή ότι τη σκληραγώγησαν, η ίδια όμως έχει άλλη άποψη.

«Δεν ήταν μια δοκιμασία που σε βοηθάει να μάθεις παραπάνω πράγματα και να πας παρακάτω. Τα χρόνια που ήμουν στην ΕΡΤ ήταν πολλές οι τιμωρίες, λες και ήταν κακό που είχα προσληφθεί εκεί. Υπήρχαν άνθρωποι που με έκαναν να νιώθω σαν να έχω πάει στο σπίτι τους και να τους έχω πάρει τη δουλειά. Με ενοχλεί λοιπόν που πέρασα δύσκολα. Νομίζω ότι εξίσου καλά θα μάθαινα τη δουλειά αν είχα περάσει όμορφα. Δεν ήταν ανάγκη να με βασανίσουν.

Πολλές φορές νιώθω μια πικρία μέσα μου, άλλες πάλι γελάω. Βλέπεις, υπήρχαν άτομα που είχαν συμβάλει στο να μην περάσω καλά και εκ των υστέρων –που έφτασα να έχω κι εγώ μια ισχύ– με πήραν τηλέφωνο και μου ζητούσαν χάρες. Συγκεκριμένος άνθρωπος μου τηλεφώνησε όταν ήμουν στον ΑΝΤ1 να μου ζητήσει να βγάλω στον αέρα του δελτίου κάποιον φίλο του βουλευτή. Δεν το πίστευα ότι είχε το θράσος να μου τηλεφωνήσει», είπε η Φαίη Μαυραγάνη.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί με το Έθνος της Κυριακής