Η εξομολόγηση του ηθοποιού: «Δεν τελείωσα το σχολείο… με έδιωχναν από όλα»

Γιάννης Μποσταντζόγλου

«Έχω πάει σε εκατό σχολεία, με έδιωχναν από όλα».

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού έδωσε ο Γιάννης Μποσταντζόγλου. Ο ηθοποιός μιλά μεταξύ άλλων και για τα σχολικά του χρόνια, όταν άλλαζε το ένα σχολείο μετά το άλλο…

mposta

Ήσουν αντιδραστικός από μικρό παιδί; «Έχω πάει σε εκατό σχολεία, με έδιωχναν από όλα. δεν έχω μείνει. Ήμουν άτακτος, με είχαν πιάσει στην κηδεία του Παπανδρέου και με είχαν διώξει από τα σχολεία της περιοχής… της Ελλάδος. Πήγα σε ένα ιδιωτικό, «έμεινα» κι εκεί και μετά τα παράτησα.

[dfp_ads id=236982]

Μέχρι ποια τάξη του σχολείου έφτασες; «Πήγα μέχρι και την 5η Γυμνασίου, είχα μείνει και δύο χρονιές, στην 1η και την 5η, αλλά μετά τα βαρέθηκα και τους είπα να με παρατήσουν, δεν θα πάω άλλο. Ακόμα και τώρα βλέπω εφιάλτη το σχολείο, το πιστεύεις; Δεν έτυχα σε καλούς δασκάλους. Πήγα μέχρι και την 5η Γυμνασίου, δεν τελείωσα το σχολείο.

Ενώ δεν έχεις ολοκληρώσει τις μαθητικές σου σπουδές στο σχολείο, έχεις καταφέρει να γράφεις βιβλία. «Δεν παραμυθιάζομαι. Διάβαζα μόνος μου, απλώς δεν γούσταρα τα σχολικά, την καταπίεση, τα μαθήματα. Συνέχισα να διαβάζω μόνος μου και εξακολουθώ, έτσι μπορώ και γράφω. Δεν φιλοδοξώ να λέγομαι ούτε συγγραφέας, ούτε καν ηθοποιός. Είμαι 44 χρόνια στο θέατρο, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ξέρω 5 πράγματα, αλλά δεν λέω ότι είμαι ο πρώτος όπως λένε πάρα πολλοί μαλ… ή ότι δεν δέχομαι κουβέντα, γιατι η κουβέντα μου είναι σαν τις πλάκες του Μωυσή, που έχουν τις εντολές. Δέχομαι ότι κάνω λάθη, ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται.