Ευγενία Δημητροπούλου: «Παγώνω, μουδιάζω και νιώθω πόνο»

Ευγενία Δημητροπούλου

"Ευγνωμονώ κάθε μέρα τον Θεό που τα καταφέραμε" τονίζει επίσης, μεταξύ άλλων, η Ευγενία Δημητροπούλου

Λίγο πριν πέσει η αυλαία για το σίριαλ του ΣΚΑΪ, «Γλυκάνισος» παραχώρησε συνέντευξη η Ευγενία Δημητροπούλου στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και την δημοσιογράφο Έφη Θεοδωρίδου. Μέσα σε όλα, δε, η γοητευτική πρωταγωνίστρια μίλησε για το σκληρό θέμα των προσφύγων που παρουσιάζει η σειρά αλλά και την προσωπική της απόφαση να υιοθετήσει ένα παιδάκι από την Αφρική.

Η σειρά θίγει το θέμα των προσφύγων και με το πρόσφατο ναυάγιο συνειδητοποιήσαμε ότι οι άσχημες ειδήσεις δεν έχουν τέλος. Τι σκέφτεστε όταν συμβαίνουν τέτοια δραματικά γεγονότα;

Παγώνω. Μουδιάζω και νιώθω πόνο. Μου φαίνεται τόσο σκληρό να μην ξέρουμε ούτε καν τον αριθμό των ανθρώπων που χάθηκαν και των παιδιών. Όχι πως το ακριβές νούμερο θα άλλαζε κάτι. Αλλά ως γεγονός με ταρακουνάει. Με κάνει να αναλογίζομαι πόσο πολύτιμη είναι η ασφάλεια του σπιτιού μας και πόσο δύσκολο είναι για αυτούς τους ανθρώπους να ξεριζώνονται, έχοντας μόνο μια ελπίδα.

Πραγματοποιήσατε ένα όνειρο σας, που ήταν η υιοθεσία ενός παιδιού από την Αφρική. Ποια ήταν η πιο δύσκολη και, αντίστοιχα, η πιο όμορφη στιγμή στη διαδικασία αυτή; 

Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές αλλά και πάρα πολλές όμορφες. Τώρα πια δεν τις μετρώ έτσι, κρατώ όλες τις αλλαγές που έφερε σε εμένα αυτό το ταξίδι, το πως άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου, πως σμίλεψε την ψυχή μου και ευγνωμονώ κάθε μέρα τον Θεό που τα καταφέραμε.