Ευείδη: Δεν επιδιώκω να κάνω θίασο. Ποια είμαι, η Μιμή Ντενίση;

«Έχω πάντα το άγχος να πάνε καλά τα πράγματα. Η εμπειρία δεν μπορεί να διώξει την… ψυχοπάθεια» λέει η Τζόυς Ευείδη στη Ρενέ Σαραντίδου και το ΛΟΙΠΟΝ, σχετικά με τη θεατρική επιτυχία στην οποιά πρωταγωνιστεί, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». Όσο για τον αν έχει κατακτήσει την κωμωδία, η ηθοποιός απαντά: «Μακάρι να την έχω, γιατί την αγαπάω. Για το δράμα δεν με ζητάνε και πολύ συχνά».

Για το αν έχει φιλοδοξία να γίνει θιασάρχης, η Τζόυς είναι σαφής: «Τι να επιδιώξω; Να κάνω θίασο; Ποια είμαι, η Μιμή Ντενίση; Δεν έχω αρχηγικές ιδιότητες, καθόλου. Πρωταγωνίστρια θέλω να είμαι, θιασάρχισσα δεν θέλω. Το όνειρό μου είναι να δω σε μαρκίζα θεάτρου: “Παίζουν… κουτουρού”. Πώς λέμε “Παίζουν αλφαβητικά”; Δεν με ενδιαφέρουν εμένα αυτά. Προσέχω τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, όχι τα ονόματα».

Με αφορμή την υπόθεση της παράστασης που συμμετέχει και τους θεατές με αλβανική καταγωγή που προσελκύει, η ηθοποιός αποκάλυψε πότε και με τι γίνεται ρατσίστρια: «Είμαι με τους αγενείς, με αυτούς που κλοτσάνε τα σκυλιά, με τους αγράμματους, με τους “αποψάκηδες”, με τους βαρετούς ανθρώπους. Κάνω υπομονή όσο μπορώ, αλλά έχω πολλές αντοχές. Για να εκραγώ, θέλει μεγάλη προσπάθεια».

Η Τζόυς Ευείδη αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο χιούμορ το θέμα της ηλικίας: «Μη νομίζεις ότι με μεγαλώνω και πολύ. Τα τελευταία 5 χρόνια η τούρτα μου έχει 27 κεράκια, ούτε καν 28 που μου λένε οι φίλοι μου. Ο εγκέφαλος είναι ανώριμος ακόμα. Γιατί να γεράσω δηλαδή; Δεν θέλω! Με τον καθρέφτη δεν είχα ποτέ σχέση, ούτε θα έχω. Τώρα, επειδή έχω μεγαλώσει, είμαι πιο επιεικής. Τι να κάνουμε… δεν αισθάνομαι μεγάλη», λέει.

Η ζωή έπαιξε και κάποια άσχημα παιχνίδια στην ηθοποιό τα τελευταία χρόνια: «Χώρισα έπειτα από 14 χρόνια με το σύντροφό μου – αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα. Μετά πέθανε το σκυλί μου, ο Ξ, που ήταν 14 χρόνων και είχε παίξει στους “Μεν και δεν”. Μετά έχασα τη μάνα μου και στη συνέχεια τον πατέρα μου. Όλα αυτά μέσα σε 2 χρόνια. Όπως καταλαβαίνεις, ήταν πολύ επεισοδιακή η ζωή μου. Έχασα τον κόσμο όταν πέθανε ο Ξ, γιατί ήμουν 14 χρόνια μαζί του στο σπίτι και πήγα να τρελαθώ. Νόμιζα ότι το σπίτι μου είναι τάφος».

Για το τηλεοπτικό ερώτημα της χρονιάς «ηθοποιός ή παρουσιαστής», η Τζόυς Ευείδη δήλωσε: «Αυτό είναι ένα θέμα που κρατάει αιώνες. Από τότε που βγήκαμε κι εμείς στη δουλειά, ηθοποιάκια τότε, υπήρχε ένας ρατσισμός. Τι είναι αυτά τα πιτσιρίκια, από πού σκάσανε, τι θέλουνε; Η απάντηση είναι μία: Η διάρκεια. Σε αυτή τη ριμάδα τη δουλειά που κάνουμε έχει “σκάσει” ο κάθε πικραμένος. Υπήρχαν πικραμένοι με ταλέντο και ατάλαντοι. Μήπως δεν υπάρχουν και επαγγελματίες ηθοποιοί που είναι ατάλαντοι;».