“Έβαζα στην άκρη το νοίκι και τα υπόλοιπα τα ξόδευα σε ρούχα, παπούτσια… Τρώγαμε τσάμπα, στα clubs πηγαίναμε τσάμπα…”

????????????????????????????????????

"Πολλά λεφτά δεν έβγαλα. Έβγαλα όμως λεφτά της αξιοπρέπειας. Να μη χρωστάω, να πληρώνω την Εφορία μου, τις απαιτήσεις του κράτους, το κινητό μου, τον ΟΤΕ και να ανακαινίσω και δύο σπίτια".

Η Ελένη Ψυχούλη ήταν πάντα μια σουρεάλ προσωπικότητα και παράλληλα απολύτως γειωμένη και πιο κανονική από τους κανονικούς. Τα λεγόμενά της στο Down Town και τον Τάσο Μπιμπισίδη, το επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά.

“Πολλά λεφτά δεν έβγαλα. Έβγαλα όμως λεφτά της αξιοπρέπειας. Να μη χρωστάω, να πληρώνω την Εφορία μου, τις απαιτήσεις του κράτους, το κινητό μου, τον ΟΤΕ και να ανακαινίσω και δύο σπίτια. Δεν έχω κάνει κάτι extreme. Δεν έχω και αυτοκίνητο.

Πέρασα αυτή την εποχή με τα ρούχα. Ήξερα όλους τους σχεδιαστές, τους έδινα πατρόν και ράβαμε. Μπορεί να έδινα τον μισθό μου, να έβαζα στην άκρη το νοίκι και όλα τα υπόλοιπα τα ξόδευα για να αγοράσω ένα παπούτσι, μια τσάντα. Δεν με ενδιέφερε πώς θα βγει ο μήνας. Τρώγαμε τσάμπα, στα clubs πηγαίναμε τσάμπα, ναρκωτικά δεν έπαιρνα, ποτέ δεν έπινα, οπότε τα έτρωγα στα ρούχα.

Ελένη Ψυχούλη

Βέβαια, θεωρούσα πολύ ηλίθιο να αγοράζω μάρκες. Για μένα αυτό είναι μια πολύ τριτοκοσμική κατάσταση. Σκέψου ότι όλες οι Γαλλίδες αγοράζουν παραδοσιακά μια γούνα Chanel και το πρώτο που κάνουν είναι να της βγάλουν την ετικέτα για να μη φαίνεται τι είναι. Εγώ είμαι αυτής της σχολής. Και τότε και τώρα ψωνίζω από κινέζικα. Ενώ θυμάμαι στα περιοδικά ανθρώπους που έπαιρναν μικρούς μισθούς να τα ξοδεύουν όλα για να αγοράσουν τη μάρκα που φόραγε ο Κωστόπουλος”.