Ερμόλαος Ματθαίου: «Σοκαρίστηκα… Να τον χτυπάει ο άλλος; Ξύλο;»

Ερμόλαος Ματθαίου

"Άκουσα κι είδα κάποια πράγματα... Είναι φοβερό, κάποια άτομα έζησαν απίστευτες καταστάσεις" δήλωσε ο Ερμόλαος Ματθαίου.

Ο Ερμόλαος Ματθαίου έδωσε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού και μίλησε για το πως ένιωσε με τις πρόσφατες καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

-Ποια είναι η γνώμη σου για τις πρόσφατες καταγγελίες που αφορούν ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο;

Άκουσα κι είδα κάποια πράγματα… Είναι φοβερό, κάποια άτομα έζησαν απίστευτες καταστάσεις. Να τον χτυπάει ο άλλος; Ξύλο; Απόπειρες βιασμού… Είναι απίστευτο, σοκαρίστηκα. Δεν ακούω τις φήμες, δεν μου αρέσουν, δεν τις παίρνω τοις μετρητοίς, προσπαθώ να βγάλω συμπέρασμα όταν έχω επαφή μ’ έναν άνθρωπο και μια κατάσταση.

-Δεν πιστεύεις ότι “όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά”;

Θέλω να βγάζω εγώ το συμπέρασμά μου. Με τα ονόματα που βγήκαν στη φόρα, δεν είχα δουλέψει ποτέ μαζί τους, δεν έτυχε, τι να πω; Είναι τραγικά αυτά, μπράβο στα παιδιά που βγήκαν και τα είπαν. Κάτι θα αλλάξει, κάποιος κομπλεξικός, εγωπαθής που πήγαινε στον χώρο αυτό και σκεφτόταν άλλα στο μυαλό του, θα φοβηθεί, πάντα το κακό θα υπάρχει μέσα στην κοινωνία και πόσο μάλλον στο θέατρο που κι αυτό κοινωνία είναι, αλλά ένα ταρακούνημα ήταν καλό.