Εριέττα Μανούρη: «Είναι ένα μεγάλο λάθος που κάνω στη ζωή μου»

Εριέττα Μανούρη

"Δεν μπορεί να είναι κριτήριο οι followers για την αξία ή τις ικανότητες ενός ηθοποιού" εξηγεί, επίσης, η Εριέττα Μανούρη.

Λίγο πριν σηκώσει αυλαία η παράσταση Ηλέκτρα για την καλοκαιρινή της περιοδεία, η Εριέττα Μανούρη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και τον δημοσιογράφο Κώστα Μπουρούση. Μέσα σε όλα, δε, η όμορφη ηθοποιός μίλησε για τα πρώτα της βήμα στην υποκριτική, την απομυθοποίηση του χώρου και τους… followers!

Φοβήθηκες που μπήκες σε έναν καινούριο, άγνωστο κόσμο;

Ποτέ. Ήταν σαν να ήμουν πάντα εκεί.

Απομυθοποιήσεις κατόπιν έχεις ζήσει;

Αν είσαι απλός θεατής της ζωής ενός ηθοποιού, μοιάζει πολύ εντυπωσιακή. Δεν είναι καθόλου έτσι. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε με τις πληρωμές μας, τις συμβάσεις εργασίας, το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων μας. Για κάποιο λόγο θεωρούμαστε χομπίστες. Αυτό είναι βαθιά ματαιωτικό. Γιατί είναι η δουλειά μας. Ζούμε από αυτό.

Ζείτε αλήθεια από αυτό;

Για να ζήσεις αξιοπρεπώς πρέπει να κάνεις τουλάχιστον δύο δουλειές. Με μια δουλειά στο θέατρο οριακά πληρώνεις το νοίκι σου.

Νιώθεις τυχερή ή ευγνώμων που σου έρχονται δουλειές;

Είναι ένα μεγάλο λάθος που κάνω στη ζωή μου. Αντί να σκέφτομαι το παρόν, σκέφτομαι πάντα το μέλλον. Μπορεί να είμαι σε δύο φανταστικές δουλειές και να περνάω υπέροχα και εγώ να αγχώνομαι για το τι θα κάνω έναν χρόνο μετά. Η αβεβαιότητα είναι κομμάτι της δουλειάς, την οποία μάλλον δεν έχω αποδεχτεί ακόμα.

Πως τα πας με την αναγνωρισιμότητα;

Με δυσκολεύει όταν ξεπερνά τα όρια και όλο αυτό γίνεται παρεμβατικό. Κατά τα άλλα, ας μην κοροϊδευόμαστε, βοηθάει.

Είναι πιο επιθυμητοί στις δουλειές οι ηθοποιοί με τους περισσότερους followers στα κοινωνικά δίκτυα;

Εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ να με επιλέξουν λόγω followers. Και χαίρομαι που δεν μου έχει συμβεί γιατί θα με εκνεύριζε πάρα πολύ. Δεν μπορεί να είναι κριτήριο οι followers για την αξία ή τις ικανότητες ενός ηθοποιού. Αν συμβαίνει, θα έπρεπε να μη συμβαίνει.