Έλον Μασκ: Άγνωστο παρασκήνιο από την επίσκεψη στο νησί των Ανέμων

Έλον Μασκ

"Ο Έλον Μασκ ενθουσιάστηκε με όσα συνάντησε στη Μύκονο".

O Κώστας Φακίνος είναι κυβερνήτης τα τελευταία δέκα χρόνια σε επαγγελματικό σκάφος. Φέτος ήταν ο άνθρωπος που φιλοξένησε στο σκάφος της εταιρείας του, Mykonos Boat Τrips, τον δισεκατομμυριούχο Ελον Μασκ και παράλληλα ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους «Zeus». Ο ίδιος μιλάει για πρώτη φορά γι’ αυτή τη συνεργασία.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν γνωρίζαμε ποιον θα φιλοξενήσουμε στην ημερήσια εκδρομή που θα κάναμε. Τελευταία στιγμή πληροφορηθήκαμε ότι επρόκειτο να φιλοξενήσουμε τον κ. Μασκ με την παρέα του και μείναμε έκπληκτοι και ενθουσιασμένοι από αυτό το γεγονός» τόνισε χαρακτηριστικά στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη και το Secret των Παραπολιτικών. «Αφού επιβιβαστήκαμε στο σκάφος, αναχωρήσαμε με προορισμό τη Δήλο, για να είναι εκεί η πρώτη του στάση, όπου είχε κανονιστεί να υπάρχει και ξεναγός για να τον ξεναγήσει σ’ έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η παραμονή του εκεί ήταν πολύ μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, καθώς η περιοχή και η μεγάλη ιστορία της του προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον. Απ’ ό,τι μάθαμε, ήταν ήδη διαβασμένος και ενημερωμένος για την ιστορία της αρχαίας Δήλου και γενικά ενθουσιασμένος με όσα συνάντησε».

Ο Κώστας Φακίνος αναφέρει επίσης και στοιχεία του χαρακτήρα του Ελον Μασκ. «Ήταν πάρα πολύ ομιλητικός με την παρέα του και ευχάριστος. Μάλιστα, δεν ήταν προσκολλημένος ούτε αυτός ούτε η παρέα του στα κινητά τους. Κανένας τους δεν πήρε το κινητό του στον αρχαιολογικό χώρο, δείχνοντας έτσι σεβασμό».

«Όλη η παρέα διασκέδαζε και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι δεν είχαν τα κινητά τους στα χέρια, αλλά μιλούσαν μεταξύ τους και απολάμβαναν τις διακοπές τους. Μετά τη Δήλο, επισκεφτήκαμε τα Ρήνεια, όπου αγκυροβολήσαμε στον Σχίνο, σ’ έναν πάρα πολύ όμορφο κόλπο, όπου απόλαυσαν τα τιρκουάζ νερά του Αιγαίου και το πλήρωμα είχε ετοιμάσει το γεύμα τους. Έπειτα από κάποιες ώρες επιστρέψαμε στη Μύκονο. Ο Έλον Μασκ έμενε σε μια βίλα».