Ελισάβετ Μουτάφη: «Θέλει κότσια να συγχωρέσεις, όταν έχεις αδικηθεί»

Ελισάβετ Μουτάφη

"Ο γονέας πρέπει να διαχωρίσει το καλό από το κακό..."

Για τη τηλεόραση του σήμερα μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε, η Ελισάβετ Μουτάφη, στο περιοδικό Enjoy και στην Μαρία Ανδρέου.

Επειδή στο νέο σίριαλ του ΑΝΤ1 ο πρωταγωνιστής κινείται με βάση την εκδίκηση, θεωρείς ότι είναι καλύτερο για έναν άνθρωπο να πετάει από πάνω του τα βάρη και να συγχωρεί ή να παίρνει το αίμα του πίσω;

Το καλύτερο είναι να συγχωρείς και να απομακρύνεσαι. Αλλά όταν ο Οδυσσέας, έπειτα από μια παγίδα που του έχουν στήσει, μπαίνει άδικα στη φυλακή, ενώ ετοιμάζεται να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπά και η καριέρα του ως γιατρός βρίσκεται στο απόγειό της, τότε τα πράγματα δεν είναι απλά. Εκεί σου έχουν καταστρέψει τη ζωή, το μίσος σε τρέφει για να επιβιώσεις στη φυλακή, για να μην τρελαθείς, είσαι τυφλωμένος από της οργή. Λειτουργείς με το θυμικό σου, ένστικτο σου, σαν ζώο. Θέλει κότσια όταν έχεις αδικηθεί να συγχωρέσεις. Ο ήρωας το μόνο που σκέφτεται είναι η απόδραση από τη φυλακή, η ελευθερία του και η απόδοση δικαιοσύνης, αφού του μηδένισαν τη ζωή.

Υπάρχει και καλή τηλεόραση και κακή τηλεόραση. Τα ριάλιτι έχουν κατακλύσει την ελληνική μικρή οθόνη… Δεν αποχαυνώνουν το κοινό;

Προσωπικά, δεν τα βλέπω, γιατί δεν με διασκεδάζουν. Αλλά ριάλιτι είχαμε από τον «Μεγάλο Αδελφό»… Τώρα έχουν εξελιχτεί σε ριάλιτι ερωτικών σχέσεων, επιβίωσης, μαγειρικής, τραγουδιού και πάει λέγοντας. Σ’ έναν ενήλικα πραγματικά δεν θα το πω τι να δει και τι να μη δει. Αλίμονο, πάντα έχουμε την επιλογή του τηλεκοντρόλ. Μπορούμε να κλείσουμε την TV ή να αλλάξουμε κανάλι. Το θέμα είναι τι γίνεται με τα παιδιά. Αν ήμουν γονιός, θα ήταν αφορμή αυτά τα ριάλιτι, ευκαιρία, για συζήτηση και κριτική σκέψη με τα παιδιά μου. Πάντως, δεν θα τα απαγόρευα να τα δουν, γιατί οι απαγορεύσεις φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Εκτός αν ήταν κάτι πολύ χυδαίο. Πιστεύω ό,τι γίνεται στην κοινωνία, στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στο ίντερνετ, που για εμένα εκεί κρύβονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι αλλά και ο πλούτος γνώσης και της πληροφόρησης, ανάλογα με τη χρήση τους, από τα νέα παιδιά είναι μια αφορμή για συνομιλία και πρόοδο, για ανταλλαγή απόψεων. Ο γονέας πρέπει να διαχωρίσει το καλό από το κακό στα παιδιά του και να κρατά ισορροπίες.

Μαριάντα Πιερίδη: Προκάλεσε αναστάτωση με το θανατηφόρο… κορμί της!