Ελεονώρα Ζουγανέλη: «Δεν υπάρχει σεβασμός στην προσωπική μου ζωή»

Ελεονώρα Ζουγανέλη

«Αγαπώ το αρχαίο δράμα, θέλω να παίξω στην Επίδαυρο»

Επέστρεψε με εμφανίσεις στην Αθήνα, θυμάται την «πόρτα» που έφαγε στις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου και ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο σινεμά. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μιλά στον Οδυσσέα Μητσόπουλο και στην εφημερίδα Αγορά.

Επιστρέφεις στην νύχτα της Αθήνας με την παράσταση «Χωρίς Εξηγήσεις» στο «Anodos Live Stage».Τι σκέψεις και συναισθήματα σου θα δούμε να ξεδιπλώνονται επί σκηνής; Είναι ένα πρόγραμμα που αποτελείται από τραγούδια καθαρά δικής μου επιλογής. Μετά από αρκετά χρόνια δεν έχω κάποιον μουσικό επιμελητή κι επειδή το φετινό καλοκαίρι ξεκουράστηκα και είχα μια πιο καθαρή ματιά, αποφάσισα να διαλέξω τα κομμάτια μαζί με την μπάντα μου.

[dfp_ads id=236982]

Πρόσφατα διαβάσαμε ότι θα κάνεις το κινηματογραφικό σου ντεμπούτο με την ταινία «Φαντασία». Τι συμβαίνει με αυτό το project; Θα παίξω στην ταινία ενός πολύ αγαπημένου μου σκηνοθέτη, του Αλέξη Καρδαρά. Νιώθω πολύ τυχερή και ευτυχισμένη, γιατί θα πάρω μέρος σε μια ταινία με εξαιρετικούς ηθοποιούς όπως ο  Στέλιος Μάινας και ο Γιάννης Στάνκογλου. Η υπόθεση της ταινίας πραγματεύεται την μουσική αναδρομή της δεκαετίας του ΄70 στην λαϊκή σκηνή της Ελλάδος. Ήταν η εποχή που αυτό το είδος μουσικής είχε αρχίσει να χάνει την λάμψη της και οι πρωταγωνιστές είχαν ξεκινήσει να θαμπώνουν

«Αγαπώ το αρχαίο δράμα, θέλω να παίξω στην Επίδαυρο»

Ο ρόλος σου ως Έντιθ Πιάφ απέσπασε πολύ θερμές κριτικές. Θέλεις να ξανακάνεις μιούζικαλ στο μέλλον; Δεν ξέρω πως θα ακουστεί αυτό που θα πω, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν πολύ τα μιούζικαλ, γιατί είναι έξω από τα δικά μου ακούσματα. Ο ήχος και τα θέματα τους είναι λίγο ξένα για τα δικά μου γούστα, τα οποία είναι πιο σκοτεινά… Στο μιούζικαλ της Πιάφ ήταν τόσο δυνατά τα κομμάτια και ήταν τέτοιες οι ερμηνευτικές απαιτήσεις τους που σε έβαζαν σε μια μεγάλη πρόκληση. Εγώ αγαπώ πολύ το αρχαίο δράμα και θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να παίξω σε μια τραγωδία ή κάτι τέτοιο.

Δηλαδή ένα από τα όνειρα σου κάποια στιγμή είναι να παίξεις στην Επίδαυρο; Νομίζω ότι η Επίδαυρος είναι για όλους μια στιγμή πολύ μοναδική και σίγουρα όσοι καλλιτέχνες έχουν βρεθεί εκεί έχουν αισθανθεί μοναδικοί και ξεχωριστοί. Σαφώς και η Επίδαυρος είναι κάτι το οποίο θέλω. Αγαπώ το αρχαίο δράμα, θέλω να παίξω στην Επίδαυρο

Πάντως μιας και μιλάμε για θέατρο, ο πατέρας σου πρόσφατα αποκάλυψε ότι στην πρώτη σου προσπάθεια για να μπεις στο Εθνικό Θέατρο σε έκοψαν στο… τραγούδι. Πως έγινε αυτό; Η αλήθεια είναι ότι τότε στεναχωρήθηκα λίγο κι ένιωσα πως μου κόβονται τα «φτερά». Μπορεί εκείνοι που με έκοψαν τότε να ήταν επηρεασμένοι άσχημα από κάτι άλλο πριν από μένα, μπορεί επίσης κι εγώ να μην ήμουν σε μια καλή μου στιγμή. Πάντως, το είχα ευχαριστηθεί γιατί ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ως μοναχοπαίδι, που είμαι, μπήκα στην διαδικασία της σύγκρισης. Ήταν μια ωραία διαδικασία αυτή της οντισιόν, να σου πω επίσης ότι είχα κοπεί και την πρώτη φορά που έδωσα εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού!

Αυτή την στιγμή έχεις την οικονομική άνεση να κλειστείς σε μια βίλα στα βόρεια προάστια αλλά εσύ επιμένεις να μένεις το κέντρο. Γιατί; Κατ’ αρχάς δεν έχω την άνεση να κλειστώ σε μια βίλα στα βόρεια προάστια (γέλια). Το κέντρο το αγαπάω και δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Είμαι ένας άνθρωπος της πόλης, μου αρέσει να μετακινούμαι με τα πόδια και να έχω γειτονιές, θέλω να έχω ανθρώπους να αφήσω τα κλειδιά μου, θέλω να πηγαίνω στην λαϊκή να ψωνίζω.

«Φροντίζω να προσέχω την προσωπική μου ζωή, αλλά δεν θα κλειστώ και σε μια γυάλα»

Οι ματιές των μίντια στην ερωτική σου ζωή σε ενοχλούν; Έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς φωτογραφίες με συντρόφους σου. Με όποιον άνδρα με δουν έξω, την επόμενη μέρα μου τον χρεώνουν για σχέση. Εγώ είμαι ένας πολύ διαχυτικός άνθρωπος και με τους φίλους μου φιλιέμαι κι αγκαλιάζομαι όταν βγαίνω έξω. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν μπορώ να έχω τόσους ερωτικούς συντρόφους! Δεν υπάρχει σεβασμός στην προσωπική μου ζωή, με έχει κουράσει αυτό που γίνεται. Πολλές φορές ,για να καταλάβεις τι εννοώ, μου έχουν χρεώσει σχέσεις με φίλους μου που έχουν οικογένεια κι αυτό δεν είναι κάτι που δεν με τιμάει. Φροντίζω να προσέχω την προσωπική μου ζωή, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν θα κλειστώ και σε μια γυάλα.