Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν θα νιώσω ποτέ παντρεμένη!»

Ελεονώρα Μελέτη

"Ο γάμος για μένα δεν, δεν, δεν… Αυτό"

Η Ελεονώρα Μελέτη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και στην Αφροδίτη Γραμμέλη και μίλησε για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού, ενώ αποκαλύπτει τον λόγο που δεν νιώθει παντρεμένη με τον Θοδωρή Μαροσούλη.

Σε άλλαξε περισσότερο ο γάμος ή το παιδί;

Δεν ξέρω γιατί έγιναν ταυτόχρονα. Κοίτα, εμένα ο γάμος ως θεσμός μου είναι παντελώς αδιάφορος. Δεν ένιωσα παντρεμένη και δεν θα νιώσω ποτέ παντρεμένη, νιώθω ότι απλώς πορεύομαι με τον πατέρα του παιδιού μου και τον άνθρωπό μου και γι’ αυτό δεν έχω κάνει και θρησκευτικό γάμο και δεν νομίζω να κάνω κιόλας. Τον πολιτικό τον έκανα γιατί ο Θοδωρής ήθελε να έχει το παιδί το επίθετό του από το νοσοκομείο. Ο γάμος για μένα δεν, δεν, δεν… Αυτό.

Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου είναι αφιερωμένο στο παιδί, σε σένα ή στην οικογένεια γενικά;

Είναι για την κόρη μου. Πιέζομαι ψυχολογικά γιατί ήμουν ένας άνθρωπος απόλυτα ανεξάρτητος, αυτόνομος, εγωκεντρικός σε ό,τι αφορά τη χρήση του 24ωρου μου, που πήγαινα όπου γούσταρα και έκανα ό,τι ήθελα. Δεν είχα κανένα απολύτως πρόγραμμα, αλλά έκανα πάντα και μόνο ό,τι μου άρεσε. Πλέον δεν υπάρχει αυτό. Προσαρμόζομαι απόλυτα στις ανάγκες της μικρής… Το μεγάλο μου πρόβλημα και η μεγάλη μου ανισορροπία είναι αυτή, ότι δεν έχω χρόνο για τον εαυτό μου, και αυτό με ρίχνει πολλές φορές. Έχω περάσει περιόδους πάρα πολύ δύσκολες ψυχολογικά. Από το να βλέπω την εικόνα μου στον καθρέφτη μια αφημένη γυναίκα μέχρι το να πέφτω στο κρεβάτι και να μην έχω κουράγιο να σηκωθώ να πάω στο WC. Έχει υπάρξει μέρα που έχω πει στον Θοδωρή να ασχοληθεί με το παιδί στις 6 το απόγευμα και έχω σηκωθεί την επόμενη στις 10.

Πώς το αντιμετωπίζεις αυτό; 

Από τη μία κάνεις υπομονή γιατί ξέρεις ότι τα πρώτα χρόνια είναι δύσκολα και πρόκειται για ένα απόλυτα εξαρτημένο ον που δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς εσένα. Εγώ από μόνη μου πιστεύω ότι είναι δική μου υποχρέωση να το μεγαλώσω και κανενός άλλου. Δεν έχω βρει ακόμη τις ισορροπίες μου ως Ελεονώρα σύζυγος, μαμά και άνθρωπος αλλά από την άλλη, ευτυχώς, δεν έχω απωθημένα. Είμαι πολύ χορτάτη, δεν μου λείπει κάτι. Δεν νιώθω ότι η ζωή είναι εκεί έξω και εγώ τη χάνω.

Σκέφτεσαι ένα δεύτερο παιδί;

Όχι. Διαβάζω που γράφουν για μένα ότι είμαι έτοιμη για δεύτερο παιδί και αναρωτιέμαι που τα βρίσκουν αυτά; Όχι, δεν το σκέφτομαι. Ακούγεται ίσως άσχημο για τις γυναίκες που έχουν πολλά παιδιά ή για γυναίκες ή για γυναίκες που δεν έχουν παιδιά. Ίσως κάποιες να με καταλαβαίνουν και άλλες ίσως όχι. Για το άμεσο μέλλον όμως δεν σκέφτομαι να κάνω άλλο παιδί. Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να γίνει. Να κόψω χρόνο από το πρώτο παιδί για το δεύτερο; Δεν ξέρω, δεν το σκέφτομαι.