Ελένη Βαΐτσου: «Τους καταγγελλόμενους αξίζει να τους καταπιεί η λήθη»

Ελένη Βαΐτσου

"Ποταμός" η Ελένη Βαΐτσου για το ελληνικό #MeToo!

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Βαΐτσου στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή τη συνέχιση της περιοδείας για την παράσταση «Μπαμπούλες». Μέσα σε όλα, η γοητευτική ηθοποιός αναφέρθηκε στο κύμα των καταγγελιών που ήρθε στο φως και αφορούσε κυρίως τον θεατρικό χώρο.

Πως σχολιάζεις τα όσα συνέβησαν στον καλλιτεχνικό χώρο με το #MeToo;

Καιρός ήταν.

Αντιμετώπισες στην καριέρα σου κάποιου είδους κακοποιητική συμπεριφορά;

Όχι, ευτυχώς δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κάτι τέτοιο. Επίσης, ήξερα τι να αποφύγω και πως να κινηθώ. Βέβαια, δεν έχω πολλά χρόνια στον χώρο, ούτε έχω κάνει πολλές συνεργασίες. Παρόλα αυτά, είχαν φτάσει στα αυτιά μου μερικά περιστατικά.

Πως αισθάνθηκες με όσα άκουσες; Πιστεύεις ότι η υποκριτική για εκείνους τους ανθρώπους τελείωσε;

Ήταν απίστευτα σοκαριστικά τα όσα διάβασα εκείνες τις ημέρες, παρόλο που δεν γνώριζα τους θύτες προσωπικά και δεν είχα συνεργαστεί μαζί τους. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πως φάνηκαν στους κοντινούς τους ανθρώπους. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η ζωή τους από εδώ και πέρα. Δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει πώς περνάνε πίσω από τα κάγκελα ή πώς είναι η ψυχολογία τους. Αξίζει να τους καταπιεί η λήθη. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως στο τέλος παίρνεις ότι σου αξίζει και πως δεν υπάρχει πλέον χώρος και ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές.