Ελένη Τζώρτζη: Θα έλεγε ναι σε ριμέικ για τους «Λατρεμένους Γείτονες»;

Ελένη Τζώρτζη

Όσα δήλωσε η Ελένη Τζώρτζη.

Η Ελένη Τζώρτζη έκανε αναδρομή στην περίοδο πρωταγωνιστούσε στους Λατρεμένους Γείτονες, τη σειρά που την έκανε ευρέως γνωστή. Η ηθοποιός μίλησε στο Λοιπόν και στον Θάνο Ξάνθο για τις αναμνήσεις από τότε και πόσο πολύ αγαπήθηκε η σειρά από τον κόσμο.

Τα νούμερα τηλεθέασης σας ενδιέφεραν;

Δεν με αφορούσαν ποτέ και σε καμία δουλειά, οπότε ούτε και στους «Λατρεμένους Γείτονες». Πάντα ήμουν του ταξιδιού και όχι του προορισμού. Όταν κάνω κάτι που μου αρέσει και το κάνω με χαρά, δεν ψάχνω να βρω πόσο αποδεκτό είναι στους άλλους. Παρ όλο που δεν ανακυκλώθηκε η σειρά, μέσα από εκπομπές. Ήταν μία σειρά με ταυτότητα και εσωτερική ποιότητα. Πράγμα που οφειλόταν κυρίως στον Πάνο Αμαραντίδη και στο διαλλακτικό χιούμορ που έχει. Αυτά αγάπησε πολύ ο κόσμος και τα νούμερα ήταν υψηλά. Μέσα από την ψυχαγωγική διάθεση της σειράς, περνούσαν και πολλά μηνύματα, όπως η αγάπη στα ζώα, ο θεσμός της οικογένειας, κ.α.

 Θα λέγατε «ναι» σε ένα υποτιθέμενο ριμέικ της σειράς;

Όχι, γιατί οι επιτυχημένες σειρές είχαν το στίγμα της εποχής τους. Επειδή οι εποχές και οι ιδέες αλλάζουν πολύ γρήγορα. Έχουν γίνει μεγάλα βήματα σε πολλά κοινωνικά θέματα και είναι δύσκολο να τα φέρνεις στα μέτρα που ήταν τότε. Όπως επίσης δεν συμφωνώ καθόλου και με τα ριμέικ παλιών ταινιών, που γίνονται σήμερα θεατρικά ή κινηματογραφικά έργα. Δεν έχουν καμία σχετικότητα. Επίσης δεν υπάρχουν και καλοί διαχρονικοί συγγραφείς για το θέατρο και την τηλεόραση σήμερα. Κι αυτό με στενοχωρεί.