«Η Ελένη Μενεγάκη είναι πάντα δίπλα μου»!

Ελένη Μενεγάκη

Εκείνη τη βραδιά η Ελένη ήταν απλή, καλοκαιρινή και με χαλαρή διάθεση. Στις πρώτες θέσεις ήταν και ο Ματέο Παντζόπουλος...

Πάνω από 2,500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πριν από μερικές μέρες στην Άνδρο, για την παρουσίαση του βιβλίου με τις συνταγές του γέροντα Ευδόκιμου. Δίπλα ήταν φυσικά η Ελένη Μενεγάκη, η οποία αποθεώθηκε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στον χώρο.

Ο πατήρ Ευδόκιμος εξομολογείται στο Secret των Παραπολιτικών και η Ματίνα Σπυροπούλου: «Ο κόσμος ενθουσιάστηκε με την παρουσία της Ελένης Μενεγάκη, τη χειροκροτούσε για ώρα και την αποθέωσε με το που εμφανίστηκε. Άλλωστε όλοι στο νησί την αγαπούν».

[dfp_ads id=236982]

Εκεί στις πρώτες θέσεις ήταν και ο Ματέο Παντζόπουλος, φανερά εξοικειωμένος πλέον με τις κάμερες. Χαμογελούσε, χαιρετούσε όσους του μιλούσαν και φυσικά παρακολουθούσε την αγαπημένη του. Η Ελένη μετά το τέλος της μαγειρικής πήγε αμέσως δίπλα του σε μια σπάνια εμφάνιση στη Χώρα, καθώς τις περισσότερες φορές είναι απομονωμένη στον επίγειο παράδεισό τους, τα Άχλα.

Όταν αναφέρεται στην Ελένη Μενεγάκη, ο ηγούμενος μιλά με τα καλύτερα λόγια, εκφράζοντας, πέρα από την αγάπη που της έχει και την εκτίμησή του: «Η Ελενίτσα ήταν εδώ για να παρουσιάσουμε το καινούριο βιβλίο μαγειρικής μου. Πάντα είναι στο πλευρό μας και βοηθά. Ήταν σχεδόν αυτονόητο ότι θα είναι στο πλευρό μου και σε αυτό».

Εκείνη τη βραδιά η Ελένη ήταν απλή, καλοκαιρινή και με χαλαρή διάθεση. Φόρεσε την ποδιά της και μαζί με τον ηγούμενο της Μονής Παναχράντου μαγείρεψε μακαρονάδα με σάλτσα και σκορδαλιά.