Ελένη Κρίτα: «Το παιδί μου μέσα σε σύντομο διάστημα έζησε το χαμό και του δεύτερου πατέρα του»

Ελένη Κρίτα

"Με κρατούσε η σκέψη ότι το παιδί μου είχε βιώσει ένα πολύ οδυνηρό χτύπημα" εξομολογήθηκε η Ελένη Κρίτα.

Με αφορμή την κωμική σειρά «Η δική μας οικογένεια» στο OPEN, η Ελένη Κρίτα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μέσα σε όλα, δε, η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στην απώλεια του αγαπημένου της Μίμη Χρυσομάλλη και του πρώτου της συζύγου, Γιώργου Εμιρζά.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε βιώσει στην προσωπική σας διαδρομή;

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες της ζωής είναι οι απώλειες, ο θάνατος και οι σοβαρές αρρώστιες. Όχι, βέβαια, ότι και οι χωρισμοί, που είναι σαν μικροί θάνατοι, δεν είναι επώδυνοι. Φυσικά και είναι. Όμως μια βαριά αρρώστια και η πρόωρη απώλεια είναι από τα πιο δύσκολα βιώματα της πορείας μας.

Μια μεγάλη απώλεια για εσάς ήταν ο χαμός του Μίμη Χρυσομάλλη…

Φυσικά, όπως και του πρώτου μου συζύγου, του Γιώργου Εμιρζά, που ήταν και ο πατέρας του γιου μου. Και εκείνος έφυγε νέος, μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα από τον Μίμη. Μπορεί να μην ήμασταν πλέον ζευγάρι, ήμασταν όμως οικογένεια. Πρώτη σημαντική απώλεια ήταν αυτή και ύστερα από πέντε χρόνια «έφυγε» και ο Μίμης.

Πως το διαχειριστήκατε τότε;

Πολύ δύσκολα. Με κρατούσε η σκέψη ότι το παιδί μου είχε βιώσει ένα πολύ οδυνηρό χτύπημα, την απώλεια του πατέρα του και μέσα σε σύντομο διάστημα έζησε και το χαμό του δεύτερου πατέρα του, διότι τον Μίμη τον αγαπούσε σαν πατέρα του. Ήταν δεμένος μαζί του από 5 χρονών. Αυτό με κράτησε. Δεν έπρεπε εγώ να το βάλω κάτω. Όφειλα να στηρίξω το παιδί μου. Έπρεπε να βρω την Ελένη, γεγονός που καθυστέρησε πολύ. Με βοήθησε πολύ η δουλειά, που την επιδίωξα στην αρχή. Έφυγα σε ΔΗΠΕΘΕ τους πρώτους μήνες. Έκανα Χορό στην Ερωφίλη, που είχα να κάνω 15 χρόνια. Έκανα εργασιοθεραπεία. Η δουλειά, πέρα από τη δυσκολία που σε αναγκάζει να εργαστείς ακόμα και αν έχεις μόλις κηδέψει έναν πολύ δικό σου άνθρωπο, σε βοηθά αυτές τις περιόδους του πένθους να βγεις από τον εαυτό σου.