Ελένη Γερασιμίδου: «Υπάρχουν τρομερές αδικίες, αλλά δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω γι’ αυτό»

Ελένη Γερασιμίδου

«Υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι είναι στα μέσα και στα έξω, παίρνουν πρώτοι τις επιδοτήσεις και μάλιστα γενναία ποσά», λέει η Ελένη Γερασιμίδου.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη η Ελένη Γερασιμίδου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το πλήγμα, λόγω της πανδημίας, στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο καλλιτεχνικός χώρος δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία. Πώς την βιώσατε εσείς αυτή την περίοδο;

Τη βίωσα με υπομονή και με αγώνες. Και εδώ υπάρχουν τρομερές αδικίες, αλλά δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω γι’ αυτό, καθώς αναμένω κάτι απαντήσεις. Υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι είναι στα μέσα και στα έξω, παίρνουν πρώτοι τις επιδοτήσεις και μάλιστα γενναία ποσά. Και εμείς πήραμε κάποιο ποσό πρόπερσι και τώρα περιμένουμε πάλι, για να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε το θέατρο, καθώς δεν είναι και δικό μας.

Το κρατάμε με νύχια και με δόντια. Εξακολουθούμε να πληρώνουμε το ενοίκιό μας, αλλά φροντίζουμε και πάντα να είμαστε συνεπής οικονομικά με τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μας, είναι το πρώτο μέλημά μας. Δεν θα κρατήσουμε μια παράσταση μόνο για να πάρουμε μια επιδότηση. Περιμένουμε και προσδοκούμε μια ίση και δίκαιη μεταχείριση.

To «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ» είναι ένας χώρος που έχει φτιαχτεί από τα θεμέλια με αγάπη από την οικογένειά σας. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, νιώθετε ότι κάνατε σωστά που πήρατε την απόφαση να έχετε το δικό σας θέατρο;

Πιστεύω ότι κάναμε πολύ σωστά. Είμαστε αυτοδιαχειριζόμενοι, δεν έχουμε σκοπό τα κέρδη, καθώς ο χώρος είναι μικρός. Είναι σημαντικό ότι μπορούμε να ανεβάζουμε έργα τα οποία επιλέγουμε εμείς. Σε αυτό είμαστε πολύ τυχεροί, γιατί δημιουργήθηκε ένα κοινό που είναι πιστό και έρχεται πάντα, αλλά και ένας κύκλος ανθρώπων της δουλειάς μας με μεγάλη αγάπη και εκτίμηση. Είναι επίσης σημαντικό ότι έχουμε πάρει πολύ καλές κριτικές.