Ελένη Γερασιμίδου: «Έφυγα νύχτα… μόλις τον είδα να σηκώνεται και να έρχεται προς το μέρος μου»

Ελένη Γερασιμίδου

"Άνοιξα την πόρτα που ευτυχώς δεν είχε κλειδωθεί" δηλώνει η Ελένη Γερασιμίδου.

Με αφορμή την παράσταση «Διακοπές στο Porto Salta» μίλησε η Ελένη Γερασιμίδου στο περιοδικό Λοιπόν και τον Ανδρέα Θεοδώρου. Μεταξύ άλλων, δε, η αγαπημένη μας ηθοποιός μίλησε για την κακοποιητική συμπεριφορά που κλήθηκε να διαχειριστεί στο παρελθόν στο γραφείο σκηνοθέτη αλλά και τον τρόπο που αντέδρασε σε αυτήν.

Ήρθατε αντιμέτωπη ποτέ με κακοποιητική συμπεριφορά;

Και σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να υπήρξε την οποία απέφυγα. Έχω φύγει νύχτα από γραφείο σκηνοθέτη στα 20-22 μου και πέρασα μέσα από το Πεδίο του Άρεως. Μόλις είδα να σηκώνεται από το γραφείο του και να έρχεται προς το μέρος μου, άνοιξα την πόρτα που ευτυχώς δεν είχε κλειδωθεί και έφυγα. Τώρα να πω μια ιστορία που πάω στα 74. Και το «πώς παίζεις έτσι» έχω ακούσει από ανθρώπους που με είχαν διαλέξει. Μετά όταν έγινα πολύ γνωστή αυτός ο σκηνοθέτης που έχει πεθάνει, με παρακαλούσε και μου έστελνε σενάρια. Εγώ όμως δεν μπορούσα, γιατί ήμουν σε άλλες δουλειές. Δεν του κράτησα κακία…

Δεν σας επηρέαζαν τότε όλα αυτά;

Με επηρέαζαν και βαρούσα τις γροθιές μου στον τοίχο. Ο άντρας μου, τότε που ήμασταν στους πρώτους έρωτες, τα είχε υπομείνει όλα. Δεν τα θεώρησα όμως άξια λόγου, γιατί όταν σε μια καριέρα 50 χρόνων έχεις αγαπηθεί πολύ από τους συναδέλφους, τους σκηνοθέτες και τους θεατές, δεν μένεις σ’ αυτά. Είναι κακομοιριά. Δεν λέω για τα κορίτσια που κατήγγειλαν όλα αυτά, καλά έκαναν και τα κατήγγειλαν.