Ελένη Γερασιμίδου: «Αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, το ΣΕΗ το πήρε πολύ αργά χαμπάρι»

Ελένη Γερασιμίδου

«Επρεπε, δηλαδή, να το πουν ξεκάθαρα σε κάποιους συναδέλφους ότι συμβαίνει», λέει η Ελένη Γερασιμίδου.

Στην εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια έδωσε συνέντευξη η Ελένη Γερασιμίδου. Η ηθοποιός απάντησε και για τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει σχετικά με τα κάστινγκ σε τηλεοπτικές σειρές, όπου ζητούσαν από ηθοποιούς τον αριθμό των followers στο Instagram.

Η ευρεία αναγνωρισιμότητα ήρθε μέσω της τηλεόρασης;

Ναι, το 1981 έπαιξα για έναν χρόνο στον «Μεθοριακό Σταθμό», στην ΥΕΝΕΔ. Δεν το περίμενα πως θα με αναγνώριζε αμέσως ο κόσμος, από το πρώτο επεισόδιο δηλαδή, αλλά έπεσα έξω. Είναι πολύ δυνατό μέσο η τηλεόραση. Μετά έπαιξα πάλι το 1987, όταν επέστρεψα από τη Θεσσαλονίκη.

Τότε μπήκα στο «Κανάλι της Βαγγελίτσας», που είχε επίσης μεγάλη επιτυχία. Φυσικά, στο τέλος του 1989, με την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης, άρχισε μια πορεία προς την αναγνωρισιμότητα πολύ ανοδική, κάτι που έφερε πολύ καλές δουλειές και στο θέατρο.

Εμένα δεν ήταν ο στόχος μου η τηλεόραση, όπως τώρα που οι νέοι ηθοποιοί κάνουν αμάν για να παίξουν. Είναι μέσα στη δουλειά μας και αυτό, βεβαίως. Ακόμα και οι συνεντεύξεις που δίνουμε, οι εμφανίσεις που κάνουμε σε εκπομπές, όλα βοηθάνε στο να βρίσκεις δουλειά. Τελευταία βοηθάνε και οι followers, αλλά εμείς δεν είμαστε αυτής της νοοτροπίας.

Αλήθεια, πώς σας φάνηκε αυτό; Το ότι σε κάποια κάστινγκ ρωτούν τους ηθοποιούς τον αριθμό των followers τους στα social media;

Αυτό δεν έγινε τώρα. Δυστυχώς, το σωματείο μου πολύ αργά το πήρε χαμπάρι. Επρεπε, δηλαδή, να το πουν ξεκάθαρα σε κάποιους συναδέλφους ότι συμβαίνει. Γινόταν, όμως, εδώ και πολλά χρόνια, απλώς γινόταν σιωπηλά, θέλω να πω ότι το υπολόγιζε ο επιχειρηματίας τι followers έχει καθένας…