Ελένη Γερασιμίδου: «Αυτήν τη ζημιά την έκανε η τηλεόραση»

Ελένη Γερασιμίδου

"Δεν χωράνε εγωισμοί σε αυτή τη δουλειά. Είναι συλλογική δουλειά το θέατρο και πάει μπροστά, όποιος το καταλαβαίνει αυτό από την αρχή" ανέφερε η Ελένη Γερασιμίδου.

Η Ελένη Γερασιμίδου παραχώρησε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Νάνσυ Νικολαϊδου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για το πως ήταν το επάγγελμά της στο παρελθόν και πόσο άλλαξε με την έλευση της τηλεόρασης στις ζωές μας.

Πώς ξεπερνά ένας νέος και φιλόδοξος ηθοποιός τον εγωισμό του και αφιερώνεται στην υποκριτική, προσεγγίζοντάς την ως λειτούργημα; Προβληματιστήκατε από τέτοιου είδους σκέψεις στα πρώτα βήματα σας;

Δεν χωράνε εγωισμοί σε αυτή τη δουλειά. Είναι συλλογική δουλειά το θέατρο και πάει μπροστά, όποιος το καταλαβαίνει αυτό από την αρχή. Η ματαιοδοξία δεν χωράει πουθενά. Στη δική μου γενιά δεν υπήρχαν τέτοια θέματα… Ήμασταν όλοι ιδεαλιστές, ρομαντικοί και ερωτευμένοι με την Τέχνη. Δεν ξεκινήσαμε να μπούμε στο χώρο για να γίνουμε γνωστοί! Αυτή τη ζημιά στα παιδιά, την έκανε στη συνέχεια η τηλεόραση, που θεώρησαν όλοι ότι γίνεσαι ηθοποιός από τη μια μέρα στην άλλη, μόνο και μόνο γιατί σε γνωρίζουν στον δρόμο ή γιατί για μία σεζόν έβγαλες κάποια λεφτά.