Ελένη Φουρέιρα: «Στην Eurovision είπα οκέι καλά πήγε αυτό… τώρα;»

Ελένη Φουρέιρα

"Αν δεν είχε συμβεί η πανδημία, ίσως τώρα να μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά" ανέφερε η Ελένη Φουρέιρα.

Στο περιοδικό Esquire και στον Μπάμπη Δούκα έδωσε συνέντευξη η Ελένη Φουρέιρα, η οποία μίλησε για την αναγνωρισιμότητα και τη συμμετοχή της στην Eurovision.

Πώς έχεις βιώσει την άνοδο στην καριέρα σου, ειδικά κατά τα τελευταία χρόνια;

Δεν το βλέπω ακριβώς έτσι. Για εμένα κάθε νέα χρονιά που ξεκινά, αποτελεί και μια καινούρια αρχή. Έχω πάντοτε το ίδιο ακριβώς άγχος. Δεν θα πω ποτέ πως ανεβαίνω σκαλοπάτια. Ακόμη και στην περίπτωση της Eurovision το πρώτο πράγμα που είπα ήταν: Οκέι, πολύ καλά πήγε αυτό. Τώρα; Γενικά θα σου πω πως μου αρκεί να βλέπω τους fans και τους ανθρώπους που με αγαπούν ευτυχισμένους.

Έχεις προσπαθήσει αρκετά να απλώσεις τα φτερά σου και στο εξωτερικό. Πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη από την Ελλάδα να κάνει επιτυχημένα κάτι τέτοιο;

Ας μην γελιόμαστε, είναι υπερβολικά δύσκολο. Η αγορά εδώ είναι πολύ μικρή και πολύ συγκεκριμένη. Η μουσική βιομηχανία της δεν αντιπροσωπεύει καθόλου τα όσα γίνονται διεθνώς. Εμένα μου ήρθαν από μόνες τους οι προτάσεις λόγω της Eurovision. Πάντως, νιώθω ευγνώμων για όσες ευκαιρίες μου δόθηκαν και θα σου πω πως μία από τις καλύτερες στιγμές μου ήταν όταν βρέθηκα στη σκηνή με ονόματα όπως η Dua Lipa κι ο David Guetta.

Πιστεύεις ότι σου λείπει κάτι για τη διεθνή σκηνή; 

Δεν το ξέρω αυτό, είναι κάτι που θα πρέπει να ρωτήσεις το κοινό. Θα σου πω μόνο πως έχω κάνει πολλά πράγματα. Πριν έρθει ο κορωνοϊός, ήμουν στο Λος Άντζελες. Αν δεν είχε συμβεί η πανδημία, ίσως τώρα να μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά. Αλλά δεν το βλέπω έτσι, προσπαθώ να κάνω κάθε φορά ό,τι καλύτερο μπορώ, να είμαι σωστή στη δουλειά μου με πολύ κόπο. Και μετά να δω που θα καταλήξω. Καμία φορά το timing και το momentum παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο στη δουλειά όσο και στη ζωή. Το θέμα είναι να μη σταματάς να προσπαθείς για κάτι.