Ελένη Φίλιππα: «Γνωρίζαμε για θέματα συμπεριφορών, όλο το υπόλοιπο ήταν αδιανόητο»

Ελένη Φιλίππα

"Σκεφτόμουν τι έχουν περάσει αυτές οι κοπέλες και αυτά τα αγόρια όλον αυτό τον καιρό" εξομολογήθηκε η Ελένη Φιλίππα.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η ηθοποιός Ελένη Φίλιππα, με αφορμή την παράσταση «Καπετάν Μιχάλης» στο θέατρο Αλκμήνη, στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιανού όπου και τοποθετήθηκε τόσο για το κίνημα metoo όσο και για τις καταγγελίες εις βάρος των συναδέλφων της.

Για να είναι κάποιος σπουδαίος ηθοποιός, πρέπει να είναι και σπουδαίος άνθρωπος;

Όχι, δεν νομίζω ότι το ένα συνδέεται με το άλλο, δηλαδή το ταλέντο με τον χαρακτήρα. Έχω γνωρίσει ανθρώπους με πολύ ταλέντο, όπου ο χαρακτήρας τους δεν ήταν εξίσου σπουδαίος, δυστυχώς. Ωστόσο εάν τύχει αυτό, είναι μεγάλη ευλογία, το να είναι δηλαδή κάποιος σπουδαίος ηθοποιός, αλλά και σπουδαίος άνθρωπος.

Ποια είναι η γνώμη σας για το κίνημα me too;

Είναι πάρα πολύ καλό το ότι μίλησαν όσοι άνθρωποι είχαν υποστεί οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, γιατί ωθούν και άλλους ανθρώπους στο να μην φοβηθούν και να μιλήσουν, αλλά και γιατί αρχίζουν τα πράγματα να μπαίνουν λίγο στη θέση τους για τις μελλοντικές γενιές. Να ξέρουν τα νέα παιδιά ότι αν θελήσουν να μιλήσουν, θα είναι κάποιος εκεί να τους ακούσει, γιατί δυστυχώς παλιά δεν άκουγε κανείς. Δεν αναφέρομαι μόνο στον δικό μας χώρο, αλλά σε όλους.

Σας σόκαραν οι καταγγελίες που έγιναν εις βάρος συναδέλφων σας;

Κάποια που είχαν να κάνουν με βιασμούς, ναι, με σόκαραν, γιατί δεν τα ήξερα και από μόνα τους, όμως, είναι σοκαριστικά. Το μόνο που σκεφτόμουν είναι τι έχουν περάσει αυτές οι κοπέλες και αυτά τα αγόρια όλον αυτό τον καιρό. Το ότι υπήρχαν θέματα συμπεριφορών το γνωρίζαμε, αλλά όλο το υπόλοιπο ήταν αδιανόητο. Ωστόσο θέλω να σου πω ότι τους πιστεύω απόλυτα, γιατί κανένας άνθρωπος που δεν έχει υποστεί κάτι τέτοιο δεν θα πήγαινε σε ένα δικαστήριο να περιγράψει μια τόσο εξευτελιστική διαδικασία. Δεν είμαι δικαστής, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.