Ελένη Φιλίππα: «Ας ξαναγυρίσουν όσοι καταγγέλθηκαν στη δουλειά τους»

Ελένη Φίλιππα

"Δεν θεωρώ ότι ξαφνικά πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης" εξηγεί η Ελένη Φιλίππα.

Η Ελένη Φιλίππα έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή παράσταση στην οποία και συμμετέχει στο θέατρο Αλκμήνη. Μεταξύ άλλων, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο σε συναδέλφους της που πρωταγωνίστησαν στις καταγγελίες του κινήματος metoo όσο και στη σχέση που διατηρεί με τον χρόνο.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος μπορεί να ξεχάσει τα όσα συνέβησαν και να δούμε κάποιους από τους καταγγελλόμενους να επιστρέφουν στο θέατρο και στην τηλεόραση;

Εννοείται ότι ο κόσμος θα ξεχάσει (γέλια). Εδώ ξεχνάνε έναν ολόκληρο πόλεμο, ολοκαυτώματα, δεν θα ξεχάσουν αυτά. Και από την άλλη μεριά, η δικαιοσύνη αποφάνθηκε και το να θέλει ένας ηθοποιός να ξαναγυρίσει στη δουλειά του είναι θεμιτό, δεν θα τον αποκλείσουμε εμείς. Δεν θεωρώ ότι αυτοί ξαφνικά πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Ας ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους και από εκεί και πέρα θα κρίνει το κοινό.

Ο χρόνος που περνάει, σας αγχώνει;

Ναι, με αγχώνει, δεν θέλω να το παίξω ανώτερη, αλλά νομίζω σε λογικά πλαίσια. Θα ήθελα να ήμουν πιο νέα, να με φλερτάρουν πιο πολύ, όλα αυτά. Έχω πάντως την περιέργεια ακόμη να ζήσω και να δω πράγματα.

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια;

Θα ήθελα μέχρι τότε να δουλεύω συνέχεια σε πολύ καλά πράγματα και να μεγαλώσω όμορφα και να είμαι όσο αισιόδοξη είμαι τώρα. Και να φαίνομαι ακόμη πιο μικρή (γέλια).

Πηγή εικόνας: NDP Photo