Ελένη Ανουσάκη: «Οι σημερινές παρουσιάστριες είναι αστείες, βγαίνουν σαν επαρχιώτισσες μανεκέν»

Ελένη Ανουσάκη

"Κάτι κοντές, αδύνατες, ωραίες, αλλά στο πρόσωπο έχουν κάνει όλες μπότοξ, είναι τραγικό", δηλώνει η Ελένη Ανουσάκη.

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου παραχώρησε η Ελένη Ανουσάκη. Η γνωστή ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την πορεία της στο θέατρο και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την εικόνα της σημερινής τηλεόρασης αλλά και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών για την αναγνώριση των πτυχίων τους.

Τηλεόραση παρακολουθείτε;

Δεν βλέπω πολύ τηλεόραση δυστυχώς, γιατί με τρομάζει το μέλλον. Η εύκολη και μη οργανωμένη συζήτηση, η οποία θολώνει τα πάντα και με μελαγχολεί. Στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο μιλούν όλοι πια χωρίς κείμενα. Δεν γίνεται αυτό. Απορώ πώς τα κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ανέχονται αυτή την προχειρότητα.

Θα σας θυμίσω τι οργάνωση είχε ο Φρέντυ Γερμανός. Παρακολουθώ και την ιταλική τηλεόραση και εκεί δεν είναι έτσι, υπάρχουν κείμενα. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται όλα στο πόδι, έχει πέσει το επίπεδο τη γνώσης.

Πώς βλέπετε τις σημερινές παρουσιάστριες;

Και τώρα οι παρουσιάστριες είναι αστείες. Κάτι κοντές, αδύνατες, ωραίες, αλλά στο πρόσωπο έχουν κάνει όλες μπότοξ, είναι τραγικό. Τα κορίτσια ακούνε τα κελεύσματα της μόδας και πάνε και κάνουν υαλουρονικό οξύ. Πολλές παρουσιάστριες είναι πάρα πολύ όμορφες, όταν όμως καλούνται να χειριστούν σοβαρά θέματα στο δελτίο ειδήσεων δεν μπορούν να βγαίνουν σαν επαρχιώτισσες μανεκέν.

Δεν έχουν καλό γούστο. Πρέπει να έχουν έναν σχεδιαστή να τους πει τι θα φοράνε. Έχω συνεργαστεί με εταιρείες αδυνατίσματος και περιποίησης και πάντα ήξερα τι προϊόντα να χρησιμοποιώ. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω καταστρέψει το πρόσωπό μου. Το φροντίζω πάρα πολύ.

Πρέπει να αποδεχόμαστε τον χρόνο. Δεν πρόκειται να κάνω ούτε μπότοξ, ούτε λίφτινγκ. Είδα τις προάλλες μία καλλιτέχνιδα που την ξέρω πολλά χρόνια στην Ιταλία και έχει γίνει σαν να τη φούσκωσαν με σαμπρέλα.

Τι έχετε να πείτε για τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών για το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξισώνει τα πτυχία τους με αυτά των Λυκείων;

Εκείνο που ήταν έγκλημα και έγινε επί ΠΑΣΟΚ ήταν η κατάργηση της άδειας. Παλιά έδινες εξετάσεις για να μπεις στις σχολές, οι οποίες ήταν συγκεκριμένες. Δεν είδα ότι οι ηθοποιοί που διαμαρτύρονταν να πουν κάτι για την άδεια και για τις απαίσιες σχολές που υπάρχουν.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει αγωνία στο τραγικό αυτό επάγγελμα, γιατί με όλα αυτά που ζούμε ούτε παίζουμε όλη τη βδομάδα ούτε τίποτα. Δεν είμαι ενάντια στην απεργία αλλά πάντα πρέπει να υπάρχουν σωστές βάσεις. Τώρα οι ηθοποιοί δεν έθιξαν τα ένσημά τους, δεν έθιξαν την ποιότητα των σχολών τους.

Με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους είδαν να μιλούν μόνο για το ότι υποβαθμίζουν τις σπουδές τους. Κατ’ αρχήν ποιες σπουδές; Πού σπούδασαν; Στο Εθνικό, το σέβομαι όπως και σε κάποιες άλλες αξιόλογες. Εγώ 38 χρόνια δούλεψα στο Θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και είδατε πώς μας μεταχειρίζεται το κράτος. Όλα τα λεφτά που πήρα κάνοντας ραδιόφωνο τα έδωσα στα ένσημα.