Ελεάνα Παπαϊωάννου: «Γκρεμίστηκαν όλα και χτίστηκαν ξανά»

Ελεάνα Παπαϊωάννου

"Το εγώ εξαφανίστηκε, άλλαξε το είναι μου ολόκληρο, η κοσμοθεωρία μου, ότι θεωρούσα δεδομένο μετατοπίστηκε όλο" εξηγεί η Ελεάνα Παπαϊωάννου.

Η Ελεάνα Παπαϊωάννου παραχώρησε μια συνέντευξη από καρδιάς στην εφημερίδα Espresso και τον δημοφιογράφο Ηλία Μαραβέγια. Μέσα σε όλα, η γοητευτική τραγουδίστρια αναφέρθηκε στο κεφάλαιο οικογένεια και την αλλαγή που έφερε ο ρόλος της μητέρας στην καθημερινότητα και τη ζωή της.

Κεφάλαιο «οικογένεια». Τι σημαίνει για σένα με λίγες λέξεις;

Όλος μου ο κόσμος, τα πάντα μου! Με φανταζόμουν με οικογένεια από μικρή, γιατί έζησα σε μια αγαπημένη οικογένεια. Μεγαλώνοντας, ωστόσο, και βλέποντας τις σχέσεις γύρω μου, θεώρησα πως δεν ήταν τελικά αυτοσκοπός ο γάμος και τα παιδιά. Όταν γνωριστήκαμε με τον άντρα μου, Δημήτρη Βεργίνη, εκείνος ήταν που με ενέπνευσε να θέλω να κάνω οικογένεια και να γίνω μάνα.

Πως ένιωσες με τον ρόλο της μητέρας; Άλλαξε κάτι μέσα σου;

Γκρεμίστηκαν όλα και χτίστηκαν ξανά. Το εγώ εξαφανίστηκε, άλλαξε το είναι μου ολόκληρο, η κοσμοθεωρία μου, ότι θεωρούσα δεδομένο μετατοπίστηκε όλο… Γειώθηκα τελείως διαφορετικά, ένιωσα απίστευτη ευθύνη και αγάπη, μια αγάπη ανιδιοτελή, που αν δεν είσαι γονιός δεν μπορείς να την αντιληφθείς.

Τα τελευταία χρόνια έρχονται στο φως όλο και περισσότερα εγκλήματα με θύματα μικρά παιδιά. Τι έχουμε κάνει λάθος ως κοινωνία;

Σίγουρα έχουμε κάνει πολλά λάθη ως κοινωνία, πρέπει να δούμε λίγο την παιδεία μας, από τα σχολεία, τις οικογένειες, τις σχολές γονέων που θα έπρεπε να υπάρχουν. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για γονείς, δυστυχώς ή ευτυχώς. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν είσαι καλός άνθρωπος αν δεν κάνεις για γονιός. Επίσης, αν έχουμε ανθρώπους στον κύκλο μας, στη γειτονιά μας, που αντιλαμβανόμαστε πως έχουν σοβαρά προβλήματα ψυχολογικά, νοσηρά, πρέπει κάτι να κάνουμε. Δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να δρουν ανενόχληυοι, να βιάζουν, να σκοτώνουν γυναίκες, παιδιά, ζώα. Δεν γίνεται να ζούμε έτσι