Έξαψη – Αγαπημένη πρωταγωνίστρια του νέου σίριαλ ξεφυλλίζει το άλμπουμ της ζωής της

Γιούλικα Σκαφιδά

Γιατί η ηθοποιός από την "Έξαψη" δε θα ξεχάσει όταν, σε ηλικία 4 ετών, είδε μια κυρία στο χωριό να ταΐζει τα ζώα της και μεταξύ αυτών ήταν και ένα μικρό κατσικάκι;

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα προβολής, η «Έξαψη» της Τίνας Καμπίτση κατόρθωσε να κερδίσει την προσοχή και την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού. Σημαντικός παράγοντας, βεβαίως, είναι και το λαμπερό καστ της σειράς όπου, μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστεί και η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά που αγαπά τις προσεκτικές τηλεοπτικές επιλογές.

Η Γιούλικα Σκαφιδά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην όμορφη Καλαμάτα. Έχει δυο μεγαλύτερες αδελφές, τη Θεοδώρα και τη Σοφία.

Τα παιδικά της χρόνια ήταν ανέμελα, πολύ χαρούμενα, γεμάτα αγάπη. Η ίδια ήταν πάντα ένα ήσυχο παιδί που από πολύ μικρή αγαπούσε τα ζώα και τη φύση.

Όπως ομολογεί στην On Time και τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, η Γιούλικα Σκαφιδά δε θα ξεχάσει όταν, σε ηλικία 4 ετών, είδε μια κυρία στο χωριό να ταΐζει τα ζώα της και μεταξύ αυτών ήταν και ένα μικρό κατσικάκι.  Η ηθοποιός ξετρελάθηκε και η κυρία της το χάρισε. Η Γιούλικα εμφανίστηκε σπίτι με τον νέο επισκέπτη αλλά φυσικά δεν μπορούσε να το κρατήσει η ίδια, γι’ αυτό και το χάρισαν στην αγαπημένη τους γιαγιά που το μεγάλωσε στο χωριό. Για πάντα όμως ήταν «το κατσικάκι της Γιούλικας».

Αγαπημένη της εποχή είναι τα Χριστούγεννα. Μια ανάμνηση που θυμάται με αγάπη είναι τα Χριστούγεννα που πέρασε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 9 ετών καθώς «…όλα ήταν στολισμένα, χιονισμένα και φωτεινά σαν παραμύθι». Κάθε Δεκέμβριο έρχονταν οικογενειακώς από την Καλαμάτα, για μερικές μέρες, στην Αθήνα και πάντα περνούσαν μια βόλτα από το Μινιόν για την καθιερωμένη φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη. Αγαπημένος προορισμός καλοκαιρινών διακοπών η ατμοσφαιρική Καρδαμύλη, όπου περνούσε ώρες στη θάλασσα με τους φίλους της και έχει τις πιο όμορφες στιγμές να θυμάται.

Στο σχολείο, ήταν καλή μαθήτρια σε ό,τι όμως την ενδιέφερε πραγματικά χωρίς να διαβάζει ιδιαίτερα. Λάτρευε το μάθημα της φυσικής και ήθελε να γίνει αστροφυσικός καθώς τη γοήτευε να παρατηρεί κόσμους άγνωστους, μακρινούς και συναρπαστικούς.

Η Γιούλικα έγινε τελικά ηθοποιός και όπως το βλέπει η ίδια «μελετά την ανθρώπινη συμπεριφορά – πεδίο επίσης άγνωστο και άκρως γοητευτικό.». Από Δευτέρα έως Τετάρτη στις 21:00 πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του MEGA, «Έξαψη» και είναι πολύ χαρούμενη για αυτή τη συνεργασία που μόλις ξεκίνησε.