Ειρήνη Νικολοπούλου: «Είναι κάτι που δεν το έχω ξαναπεί και το βρίσκω πολύ σημαδιακό»

Ειρήνη Νικολοπούλου

"Μου έδωσε δυο φορές νερό πριν φύγει από τη ζωή" θυμάται, με τρυφερότητα, η Ειρήνη Νικολοπούλου.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον Ανδρέα Θεοδώρου αυτή την εβδομάδα. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η έμπειρη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αναφέρθηκε στη δύσκολη διαχείριση της απώλειας των δυο γονιών της.

Και οι δυο γονείς σας έφυγαν στα χέρια σας. Ήταν κάτι επώδυνο αυτό;

Το βλέπω σαν μια τρυφερή και ιερή στιγμή το ότι έφυγαν οι γονείς μου μπροστά μου. Αγκάλιασα τον πατέρα μου λίγο πριν φύγει από τη ζωή και μάλιστα μου είχε φέρει μισή ώρα πριν πεθάνει να πιω νερό. Του είπα «μπαμπά μυρίζει το νερό από το ψυγείο» και ο γλυκός μου μού ξανάφερε. Μου έδωσε δυο φορές νερό πριν φύγει από τη ζωή. Είναι κάτι που δεν το έχω ξαναπεί και το βρίσκω πολύ σημαδιακό.

Πέθανε, του έβγαλα το ρολόι του και έκανα όλα όσα πρέπει να κάνει κάποιος. Δεν είπα «αχ δεν μπορώ». Στη μητέρα μου ήταν ακόμη πιο έντονο, γιατί μέχρι το τέλος ήταν σαν να σπαρταρούσε για να φύγει από τη ζωή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τελευταίο της βλέμμα. Είχε μπει η πρώτη μου ξαδέλφη και της λέω «μαμά, η Μάρω». Ήταν προς την ξαδέλφη μας το τελευταίο βλέμμα, την αγκάλιασα και έφυγε σαν άγγελος. Πολύ ήρεμα, όπως νομίζω άξιζε σε αυτόν τον άνθρωπο.