«Εγώ βρισκόμουν κοντά στον κόσμο σε αντίθεση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που κλεινόταν στο καμαρίνι της»

Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Την χάρηκα την αγάπη του κόσμου».

Στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Φρόσω Σιδηροκαστρίτη έδωσε συνέντευξη η Ελένη Ανουσάκη, η οποία αναφέρθηκε και στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Σε πολύ μικρή ηλικία δέχθηκε πρόταση από την εταιρεία παραγωγής FOX και πήγε στην Τσινετσιτά με δασκάλους όπως τη Μόνικα Βίτι και τον Ρέξ Χάρισον: «Εκεί γνώρισα και τον Ένιο Φλαϊάνο, είχα πάρει μέρος στην ταινία “Αγωνία και έκσταση”. Επειδή ήμουν μικρή πήγε η μητέρα μου στην πρεσβεία και τους είπε ότι η κόρη της δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην Ιταλία και μετά να πάει στην Αμερική και παρεμβαίνει και γυρίζω πίσω.

Εγώ είχα δεχθεί μια μεγάλη συμφωνία για να πάω στην Αμερική, αλλά επειδή η Αμερική ήταν το κόκκινο πανί για τους κομμουνιστές, η μητέρα μου φοβήθηκε και πήγε και ενεργοποίησε τις διαδικασίες στην αστυνομία και την πρεσβεία. Είχα όμως την τύχη να γνωρίσω τον Φελίνι στη Ρώμη, ήταν μια μυθική ζωή αυτή εκεί, με έπαιρναν μαζί οι παραγωγοί της FOX μαζί με τον Σον Κόνερι».

Ελένη Ανουσάκη

Οπωσδήποτε θα ήταν και μεγάλη η αγάπη από τον κόσμο εκείνη την εποχή, με την ίδια να απαντά: «Ναι… Και την χάρηκα την αγάπη αυτή, γιατί βρισκόμουν κοντά στον κόσμο σε αντίθεση με τη Βουγιουκλάκη που κλεινόταν στο καμαρίνι της».