Έφη Παπαθεοδώρου: «Η Ειρήνη επέμενε να με πάρουν στο Παρά Πέντε και δεν το ξεχνάω»

Έφη Παπαθεοδώρου

«Ήμουν δεμένη μαζί της και μου λείπει», λέει η Έφη Παπαθεοδώρου.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά έδωσε συνέντευξη η Έφη Παπαθεοδώρου. Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη συνεργασία της με την Έλλη Λαμπέτη, αλλά και για την Ειρήνη Κουμαριανού.

Είχατε συνεργαστεί και με την Έλλη Λαμπέτη θεατρικά;

Ήμουνα πολύ νέα. Η Λαμπέτη ήθελε 3 4 κοριτσάκια για την παράσταση «Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν». Ανάμεσα σε αυτά είχα τη μεγάλη τύχη να είμαι κι εγώ. Τα λογάκια που είχαμε θυμάμαι πως δεν τα λέγαμε καλά και μας το έδειξε εκείνη. Θυμάμαι έβγαζε φλόγα αυτή η γυναίκα είχε ένα απίστευτο φως. Και τώρα στο βιογραφικό μου κοιτάω το πρόγραμμα δεν έχω μία φωτογραφία. Θα μπορούσα να πάρω μια φωτογραφία με εκείνη, κάτι που δεν σκέφτεσαι όταν είσαι πολύ νέος

Με την κυρία Κουμαριανού πώς γνωριστήκατε;

Είχαμε πάει τουρνέ με την Ειρήνη στην επαρχία. Μετά από χρόνια είχαμε χαθεί και έπαιξα σε μία ταινία στην Πάτμο. Κάποια στιγμή που ήμασταν σε μία παραλία είδα ξαφνικά την Κουμαριανού. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και με πήρε το καλοκαίρι να μου πει πως ο ρόλος της «Θεοπούλας» είναι ο ρόλος της ζωής μου. Είχε ένστικτο μεγάλο αυτή η γυναίκα. Ήμουν δεμένη μαζί της και μου λείπει. Η Ειρήνη επέμενε να με πάρουν σε αυτή τη δουλειά και δεν το ξεχνάω.

Γενικότερα το χιούμορ είναι ο σύμμαχός σας στη ζωή.

Ναι, το διασκεδάζω με πολύ χιούμορ και έχω και παρατηρητικότητα και πολλές φορές λέω και πράγματα που δεν θα έπρεπε να τα πω. Μιλάω και κάπου δαγκώνομαι και λέω μα τι λες βρε Έφη πάλι.