Έφη Παπαθεοδώρου: «Αυτή ήταν μία μεγάλη πικρία για τους γονείς μου»

Έφη Παπαθεοδώρου

«Οι γονείς μου πέθαναν και δεν πρόλαβαν να δουν την αγάπη που παίρνω από τον κόσμο», είπε η Έφη Παπαθεοδώρου.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά έδωσε συνέντευξη η Έφη Παπαθεοδώρου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην απώλεια των γονιών της.

Είχατε πει ότι ήταν πικραμένοι και οι γονείς σας που δεν πρόλαβαν να δουν την επιτυχία σας.

Ακριβώς αυτό. Οι γονείς μου πέθαναν και δεν πρόλαβαν να δουν την αναγνωρισιμότητα που έχω τώρα και την αγάπη που παίρνω από τον κόσμο. Κάθε φορά μου λέγανε πάλι σε αδίκησαν παιδί μου. Αυτή ήταν μία μεγάλη πικρία για τους γονείς μου. Σκέφτομαι πολλές φορές αχ και να ζούσαν μερικά χρόνια ακόμη, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.

Είχατε δηλώσει πως δεν περνάει ο χρόνος, εμείς περνάμε.

Αυτό είναι από ένα βιβλίο μου που μάλιστα έχει μεταφραστεί και στα γερμανικά. Ο χρόνος δεν μας ρωτάει, ο νόμος της ζωής για όλα τα πράγματα. Ο άνθρωπος νομίζει ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Όλα τα πράγματα έρχονται, ζουν, φεύγουν και χάνονται. Το συνειδητοποιούμε αργά αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε οι άνθρωποι όσο ζούμε.

Οι απώλειες συνηθίζονται;

Είναι σκληρό αλλά ο χρόνος είναι πανδαμάτωρ. Έχασα τους γονείς μου και έχω τύψεις για μερικά πράγματα που ίσως να είναι και χαζά. Όταν χάσεις κάποιον συνήθως αισθάνεσαι και τύψεις, γιατί το είπα, γιατί το έκανα; Έχουμε όλοι αυτές τις ενοχές αφού χάσουμε έναν δικό μας άνθρωπο.