«Έχω πιει βυτία, τάνκερ! Εδώ και πέντε χρόνια όμως δεν πίνω για ειδικούς λόγους»

Θοδωρής Αθερίδης

«Δεν με ενοχλεί, διότι πρόκειται για μαλ…ες. Αγνοώ την ύπαρξή τους και αυτά που λένε με αφήνουν παγερά αδιάφορο».

Για την «σχέση» του με το αλκοόλ μίλησε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Ψαριανός, στη συνέντευξη που έδωσε στην Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Όπως τόνισε ο ίδιος, έχει πιει πολύ στη ζωή του, ωστόσο, τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πίνει.

[dfp_ads id=236982]

Πριν έρθω εδώ «γκουγκλάρισα» το όνομά σου, και σε διάφορα sites γράφουν ότι ο Ψαριανός πολλές φορές πάει στη Bουλή πιωμένος. Σε ενοχλεί αυτό;

Δεν με ενοχλεί, διότι πρόκειται για μαλ…ες. Αγνοώ την ύπαρξή τους και αυτά που λένε με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Πρόκειται για γελοία υποκείμενα, διότι είμαι 30 χρόνια στα μπαρ, έχω πιει βυτία, αλλά εδώ και πέντε χρόνια, για ειδικούς λόγους, δεν πίνω. Όπως έλεγε ο φίλος μου ο Λουκιανός, «δώσαμε». Έχω πιει κοντέινερ, τάνκερ. Να μην πω και τι ουίσκι έπινα και με τι. Αυτοί οι ηλίθιοι είναι διάφορα ζώα, που ξεκινάνε από φασίστες ακροδεξιούς και τώρα έχει περάσει αυτό σε διάφορους αριστερούς φασίστες, οι οποίοι για να ρίξουν λάσπη λένε «αυτός είναι ένα ρεμάλι και πίνει μπίρες».

Ας πούμε ότι πίνει μπίρες – και τι έγινε; Ας πούμε ότι είναι πότης – και τι έγινε; Ας πούμε ότι κάνει και ένα τσιγάρο – και τι έγινε; Αυτοί είναι πίτα. Άλλοι είναι πρεζόνια, άλλοι είναι αλκοολικοί, άλλοι είναι σιχαμένοι. Και λένε, για να σπιλώσουν κάποιον, «πάλι πιωμένος ήσουν στη Βουλή;». Είχαμε μια ψηφοφορία που εγώ, για να μην κοντράρω το Ποτάμι, σε μια ειδική διάταξη που δεν ήθελα να την ψηφίσω, είπα να το καταψηφίσουμε όλο εκτός από δύο άρθρα. Εγώ ήθελα να το καταψηφίσω όλο και είπα, όταν ήρθε η σειρά μου, «χτύπησα» το μικρόφωνο και είπα «δουλεύει αυτό;» και είπα «όχι σε όλα εκτός από…». Το μάσησα, γιατί ήθελα να πω όχι σε όλα. Επειδή είχαμε συμφωνήσει να μη διαφοροποιηθώ για τα δύο άρθρα, επειδή το μάσησα, είπαν  ότι τραύλιζα και ότι ήμουν μεθυσμένος. Για να δεις τι μαλ…ες είναι.