Δρακουλάκη: Ο ρόλος της Νόρας με έβγαλε από το «καβούκι» μου

Διαβάστε τη συνέντευξη της Αντιγίονης Δρακουλάκη

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ΛΟΙΠΟΝ» και τη Σίσσυ Μενεγάτου αναφέρεται ακόμη στην αγάπη που δέχεται καθημερινά από τον κόσμο αλλά και την ευθυνη που φέρει κάτι τέτοιο.

– Επιτέλους, σε παντρέψαμε με τον Λουκά (Παναγιώτης Πετράκης) στα «Μυστικά της Εδέμ». Από δω και πέρα τι θα συμβεί;

«Νομίζω ότι ήταν ένας γάμος που τον περίμενε σχεδόν όλη η Ελλάδα! Αλλά μη νομίζεις ότι τελείωσαν τα βάσανά μας. Όλα μπορούν να συμβούν και να ανατραπούν. Όταν έχεις μια Ακρίτα, έναν Κυρίτση και μια φοβερή συγγραφική ομάδα, τα περιμένεις όλα. Πάντως, η σεζόν θα κλείσει ωραία, με τη γέννηση της κόρης μας. Μετά δεν ξέρω… Μπορεί να έχουμε μεγάλες ανατροπές και στη ζωή της Νόρας!».

– Τα «Μυστικά της Εδέμ» τελειώνουν. Σε αγχώνει το επόμενο βήμα σου, έπειτα από μια τόσο μεγάλη επιτυχία με τη Νόρα;

«Όταν ξεκίνησα να κάνω αυτή τη δουλειά, έλεγα “θα το κάνω και θα δείξει”. Για ό,τι κι αν κάνω λέω “θα δείξει”. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις… Σου το δείχνει η ζωή. Και όταν είσαι ηθοποιός, σ’ το δείχνει ο κόσμος. Εμένα κάθε βράδυ στο θέατρο αυτή η επαφή που έχω με τον κόσμο, η αγάπη τους, το χειροκρότημά τους μου δείχνουν ότι αξίζω. Όπως και όταν με χαιρετάνε στο δρόμο. Κι έτσι λέω “κάτι έκανες, Αντιγόνη”. Δηλαδή, συνεχώς ζω το τώρα, το σήμερα και ποτέ δεν ξέρεις πώς θα είναι το αύριο. Αυτό που με αγχώνει πολύ είναι όχι ο επόμενος ρόλος μου, αλλά να κάνω καλά τη δουλειά μου. Εισπράττοντας όλη αυτή την αγάπη του κόσμου, με αγχώνει αν πραγματικά το αξίζω. “Αξίζω τόσo πολλή αγάπη;” αυτό συνεχώς ρωτάω τον εαυτό μου. “Το αξίζω όλο αυτό; Μήπως εγώ τους δίνω λίγα;”».

– Νιώθεις ότι στις μέρες μας ο Έλληνας έχει χάσει την αισιοδοξία του στη ζωή;

«Ο Έλληνας έχει χάσει τη δύναμή του να ονειρεύεται. Νιώθω μια θλίψη στα όνειρά του. Πιστεύω ότι αν γελάμε λίγο, φτιάχνει η διάθεσή μας για να ονειρευτούμε. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στο θέατρο με το έργο “Μαίρη Μαίρη”, στα “Μυστικά της Εδέμ” και στην επικοινωνία μας με τον κόσμο. Δεν προσπαθούμε να δείξουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που είμαστε και αυτό που νιώθουμε πραγματικά».

– Η Νόρα δεν σου έχει στερήσει κάτι από την Αντιγόνη και τη ζωή της;

«Τι λες τώρα; Αντίθετα. Τα “Μυστικά της Εδέμ” είναι μεγάλο δώρο για μένα. Ο ρόλος της Νόρας με έχει κάνει πιο χαρούμενη, πιο τρελούτσικη, πιο “τσαμπουκά”. Μου έχει δώσει άλλοθι και κάνω περισσότερη πλάκα χωρίς αναστολές. Με έχει βγάλει από το “καβούκι” μου».

– Παλιότερα ο κόσμος σού έλεγε να μη στεναχωρείς τον Λουκά. Τώρα που τον παντρεύτηκες τι σου λέει;

«Τώρα μου λένε “με έναν πόνο”. Τους ενδιαφέρει το μωρό που θα γεννηθεί. Είναι τρομερό, αντιμετωπίζουν τη Νόρα σαν να υπάρχει. Ξεχωρίζουν όμως τη Νόρα από την Αντιγόνη».

– Η επιτυχία ήρθε τόσο εύκολα όσο φαίνεται;

«Καθόλου. Έχω παλέψει πάρα πολύ. Δούλεψα πίσω από τις κάμερες, έχω κάνει δική μου εκπομπή, μοντάζ, θέατρο δρόμου, ξυλοπόδαρα. Η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν ζούσα σε ένα υπόγειο, χωρίς λεφτά, χωρίς δουλειά, χωρίς πολλούς φίλους. Τότε αποφάσισα να διαβάσω για να περάσω στη Θεατρολογία. Ήταν η δική μου άμυνα. Έχω κάνει πολλές δουλειές για να επιβιώσω… Μέχρι μοντέλο σε επιδείξεις μόδας με γούνες! Και το αστείο ήταν πως οι γούνες ήταν μακριές, καθώς προορίζονταν για δίμετρα μοντέλα και ήμουν απίστευτα αστεία, γιατί σερνόταν η γούνα. Έχω περάσει πολλές πίκρες, πολλές δυσκολίες, απογοητεύσεις και ακόμα και αυτή η επιτυχία δεν είναι εύκολη. Δεν είναι εύκολο να σε αγαπάει και να σε αγκαλιάζει τόσος κόσμος. Είναι μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να το διατηρήσεις όλο αυτό. Να συνεχίσεις».