Δημοσθένης Παπαδόπουλος: «Έφυγα στην αρχή της οικονομικής κρίσης και ήταν πραγματικά μια πολύ καλή επιλογή»

Δημοσθένης Παπαδόπουλος

"Αυτό που συνειδητοποιείς έπειτα από μια τέτοια εμπειρία είναι ότι κανένας τόπος δεν μπορεί να σε αλλάξει. Αν θες κάτι να αλλάξεις, πρέπει να το αλλάξεις μέσα σου" ανέφερε ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος.

Με αφορμή τη νέα σειρά της ΕΡΤ, Όρκος, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη στον Τηλεθεατή και μίλησε για την απόφαση που είχε πάρει να ζήσει στο Βερολίνο.

Σε μια περίοδο που πήρατε βραβείο για τον «Καρυωτάκη» στην ΕΡΤ, όπως και βραβείο Κουν για τη «Λήθη» του Δημητριάδη στο θέατρο, πήγατε στο Βερολίνο, χωρίς γνώση της γλώσσας και ζήσατε εκεί. Ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο ή ανάγκη για ανανέωση;

Και τα δύο! Ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο γιατί είχα ανάγκη για προσωπική κι επαγγελματική ανανέωση. Έφυγα στην αρχή της οικονομικής κρίσης και ήταν πραγματικά μια πολύ καλή επιλογή. Μου έδωσε πάρα πολλά αυτή η εμπειρία, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Από τα έξι χρόνια παραμονής στο Βερολίνο, τι κρατήσατε και τι διώξατε επιστρέφοντας στην Ελλάδα;

Τα κράτησα όλα γιατί όλα με βοήθησαν να συνδεθώ περισσότερο με τον εαυτό μου. Αυτό που συνειδητοποιείς έπειτα από μια τέτοια εμπειρία είναι ότι κανένας τόπος δεν μπορεί να σε αλλάξει. Αν θες κάτι να αλλάξεις, πρέπει να το αλλάξεις μέσα σου. Ο κόσμος είμαι μέσα μας. Όχι έξω.