Δήμος Μπέκε: «Ο Ηλίας Ψινάκης μου είπε κατηγορηματικά πώς δεν θα κάνω ποτέ καριέρα»

Δήμος Μπέκε

Δείτε όσα είπε ο Δήμος Μπέκε.

Στην εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια έδωσε συνέντευξη ο Δήμος Μπέκε, ο οποίος αποκάλυψε και τι του είχε πει ο Ηλίας Ψινάκης, όταν ο ίδιος τον ρώτησε αν θα κάνει ποτέ καριέρα στο τραγούδι.

Έχεις κάνει φωνητικά σε γνωστούς καλλιτέχνες. Σωστά;

Ναι, έχω κάνει φωνητικά σε άλμπουμ των Πασχάλη, Ευρυδίκης, Δάντη, Καλλίρη, Μαντώς. Μετά τον πρώτο μου δίσκο, το ’97, η δισκογραφική που ήμουν έκλεισε. Από τότε λόγω της μεγάλης έκτασης της φωνής μου με ζητούσαν συνέχεια για φωνητικά, μόνο γι’ αυτό όμως. Έκανα φωνητικά στο «Γεια» της Βανδή και στο «Όλα καλά», τη δισκογραφική συνεργασία του Φοίβου με τον Ρουβά. Τότε, μάλιστα, είχα ταξιδέψει μαζί τους (και με τον Ηλία Ψινάκη) στην Αμερική, όπου έμεινα για τρεις μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ. Έμενα μόνος μου σε μια τεράστια σουίτα στο «Holiday Inn». Βέβαια, δουλεύαμε σχεδόν όλη τη μέρα. Εκεί ήταν που ρώτησα ένα βράδυ τον Ψινάκη: «θα κάνω ποτέ καριέρα;» κι εκείνος μου απάντησε κατηγορηματικά «Όχι!». Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε «γιατί έχεις φωνάρα».

Τι εννοούσε;

Όπως μου είπε, οι ιδιαίτεροι μουσικοί που κάνουν φωνητικά είναι λίγοι και επιλέγονται να χρησιμοποιηθούν ως «εργαλεία» πίσω από τα μεγάλα ονόματα. Όταν δουλεύεις με σταρ είναι δύσκολο να προχωρήσεις. Δεν πρέπει να πιστεύεις ότι επειδή συνεργάζεσαι με φίρμες θα εκτιμήσουν την αξία σου και θα σε βοηθήσουν. Όταν είσαι εσύ που συμπληρώνεις την εκάστοτε φίρμα είναι μάλλον απίθανο να προωθηθείς από τον συνθέτη και τον μάνατζέρ της. Γιατί αυτό που θέλουν είναι να παραμείνεις συμπλήρωμα της φίρμας.