Δημήτρης Πιατάς: «Ο Θανάσης Βέγγος δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη ζωή του διότι…»

Δημήτρης Πιατάς

Όλα όσα είπε ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός…

Στο περιοδικό People και τη Φανή Πλατσατούρα έδωσε συνέντευξη ο Δημήτρης Πιατάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τον Θανάση Βέγγο.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που αντιλήφθηκες ότι είσαι πλέον γνωστός; Πάνε πολλά χρόνια, φαντάζομαι…

Ήταν το 1980. Τη φορά που βρέθηκα να είμαι αφίσα σε τρόλεϊ. Πήγα να πάρω το τρόλεϋ και είδα τη φάτσα μου απ’ έξω. Ντράπηκα… Πάντως, ακόμη μου αρέσει να κυκλοφορώ με τα Μέσα.

Ο λόγος;

Με θέλγει η ιστορία του να επικοινωνώ με τον κόσμο, να υπάρχω ανάμεσά τους. Διατηρώ έτσι αν θέλεις, τη νεανικότητά μου και τη δροσιά μου. Βεβαίως, υπάρχει ένα κοινό που μπορεί να μην είναι ευγενικό μαζί σου αλλά εκεί, απαντάς ανάλογα. Οι περισσότεροι όμως, με σέβονται όπως τους σέβομαι κι εγώ.

Δεν αισθάνεσαι αμήχανα να «καρφώνονται» τόσα ζευγάρια μάτια πάνω σου;

Καθόλου! Δεν έχω τέτοιου είδους προβλήματα. Θα με δεις σε εκδηλώσεις ή σε μια ουρά να περιμένω όπως όλοι. Δεν διεκδικώ τίποτα παραπάνω. Πιθανόν, κρύβω μέσα μου έναν πρόσκοπο. Μου αρέσει να προσφέρω, να βάζω τον άλλον στο επίκεντρο της φροντίδας μου. Μάλλον αυτό έμαθα από τους γονείς μου.

Αυτό λειτούργησε μόνο θετικά στη ζωή σου;

Μπορεί κάποιες φορές να λειτούργησε και αρνητικά, μην λέω ψέματα. Κάποια στιγμή γνώρισα στη ζωή μου έναν συγκλονιστικό ηθοποιό, τον Θανάση Βέγγο. Ο Θανάσης Βέγγος δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στη ζωή του διότι δεν επιθυμούσε και είχε τεράστιο πρόβλημα με έναν κόσμο που τον κυνηγούσε με κάθε τρόπο. Ο Θανάσης δεν παραδόθηκε όμως, έτσι εύκολα. Να κλειδωθεί σε έναν γυάλινο τοίχο. Κυκλοφορούσε έξω στον δρόμο και έγινε ο δικός τους άνθρωπος. Το αποτέλεσμα ήταν να του χρεώσουν ότι είναι αντιστάρ. Γιατί δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι είχε άλλη ιδεολογία από τη δική τους. Ίσως κάτι παρόμοιο να χρεώνουν και σε μένα…

Ίσως στην εποχή μας να είναι προτιμότερο από σταρ να είσαι αντιστάρ.

Δεν έχεις άδικο σ’ αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν το κάνω επίτηδες. Και ότι δεν έχασα από αυτό. Το αντίθετο!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί την Κυριακή 25/8 με το Έθνος της Κυριακής