Δημήτρης Πετρόπουλος: «Δεν ξέρω αν έχω παιδιά»

Δημήτρης Πετρόπουλος

"Ήμασταν αχώριστοι σαν τον Χοντρό και τον Λιγνό παρότι εκείνη ήταν της Γαλλικής φιλολογίας" ομολογεί ο Δημήτρης Πετρόπουλος για τον μεγάλο έρωτα της ζωής του.

Με αφορμή την παράσταση «Ποντικοπαγίδα» στο θέατρο Νέος Ακάδημος, ο Δημήτρης Πετρόπουλος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στους λόγους για τους οποίους ουδέποτε προχώρησε σε γάμο.

Μετανιώσατε που δεν παντρευτήκατε και δεν κάνατε παιδιά;

Δεν ξέρω αν έχω παιδιά…. Θα εξαρτηθεί από το επόμενο κουδούνι στην πόρτα. Έχω ζήσει οικογενειακά από πολύ νωρίς. Τελείωσα το σχολείο 17,5 ετών και βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη και μέσα σε μερικούς μήνες άρχισα να συζώ και αυτό κράτησε… 250 χρόνια. Ξεκίνησα με οικογενειακή φόρμουλα συνύπαρξης. Ήμασταν αχώριστοι σαν τον Χοντρό και τον Λιγνό παρότι εκείνη ήταν της Γαλλικής φιλολογίας και δεν ήμασταν μαζί στα μαθήματα.

Γιατί δεν παντρευτήκατε;

Δεν θα άλλαζε τίποτα, ήμασταν συνέχεια μαζί. Είμαι των μακροχρόνιων σχέσεων, γι’ αυτό και ξεκίνησα τη ζωή μου σαν παντρεμένος.

Παιδί γιατί δεν κάνατε;

Η αλήθεια είναι πως της το είχα θέσει όταν ήμουν 25. Ήταν όμως πρόωρο και κανείς από τους δυο μας δεν είχε τίποτα στα χέρια του τότε… Δεν είχαμε καμία πηγή εισοδήματος και έτσι η τότε σύντροφός μου δεν ήθελε να το τολμήσουμε… Δεν συγκρουστήκαμε, απλώς είπαμε να το αναβάλλουμε. Πιστεύω πως θα ήμουν πολύ καλός πατέρας, κρίνοντας από τη σχέση που έχω με τους μαθητές μου.