Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ξυλοδαρμός για τη Ρίκα Διαλυνά – Τον κρατούσε ο Ομάρ Σαρίφ!

Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Απίστευτο περιστατικό έρχεται στο φως... Αλίκη Βουγιουκλάκη για Ρίκα Διαλυνά: «Η άλλη εξακολουθούσε να χορεύει και οι κάμερες έπαιρναν. Εγώ ήμουν χάλια».

O Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε να ζήσει ποτέ ειρηνικά με τον εαυτό του, αλλά ούτε και με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την πιο ολέθρια και καρμική σχέση της ζωής του. Πάντα κάτι θα συνέβαινε, πάντα κάτι θα τον ενοχλούσε, πάντα θα τα διέλυε όλα στον αέρα. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη στις Κάννες το 1965 και αναφέρει ο Πάνος Ζόγκας στο αφιέρωμα που ετοίμασε στο περιοδικό Down Town. Όπως περιέγραφε, λοιπόν, η Αλίκη στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη στο βιβλίο του Στο Τέλος Μιλάει το Πανί:

[dfp_ads id=236982]

«Είχαμε πάει για την ταινία Διπλοπενιές. Πήγαμε στις Κάννες με την πρώτη πρωινή πτήση, άυπνοι, μετά την παράσταση που παίζαμε στη Θεσσαλονίκη. Είχε συμφωνηθεί να χορέψουμε εγώ και ο Δημήτρης το Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια. Ήταν εκεί και ο Ζαμπέτας με την τραγουδίστρια Μανταλένα. Άρχισε ο Ζαμπέτας να παίζει και σηκώθηκε ο Δημήτρης να χορέψει ζεϊμπέκικο. Πήρα εγώ το μικρόφωνο, άρχισαν οι Γάλλοι να σπάνε πιάτα. Γινόταν ένας σαματάς και ξαφνικά έπεσε ο γενικός διακόπτης. Διέκοψε ο Βίκτωρας το γλέντι και έδιωξε τις κάμερες και τους δημοσιογράφους. Ο Δημήτρης δεν αισθανόταν καλά. Ήταν η μόνη φορά που είχε δίκιο σε καβγά ο Δημήτρης.

Έπειτα από καμιά ώρα άρχισε να τραγουδάει ο Ζαμπέτας. Ώσπου να γυρίσουμε, ο Μιχαηλίδης είχε ανεβάσει τη Ρίκα Διαλυνά, σπάγανε τα πιάτα, οι κάμερες έπαιρναν εκείνη και εμείς καθόμασταν στο βάθος γιατί ο Βίκτωρας ήθελε να προβάλει τη Διαλυνά. Τότε ο Δημήτρης ανέβηκε πάνω στην πίστα, τον βούτηξε από το πουκάμισο, του έσκισε το σακάκι και του είπε: «Έφερες εμένα και τη γυναίκα μου από τη Θεσσαλονίκη άυπνους για να κάνεις αυτό;». Έγινε χαμός, βγήκαν έξω από το κέντρο, ο Ομάρ Σαρίφ κράταγε τον Δημήτρη και ο Αλμπέρτο Σόρντι τον Βίκτωρα. Η άλλη εξακολουθούσε να χορεύει και οι κάμερες έπαιρναν. Εγώ ήμουν χάλια. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα γιατί ήδη είχαμε γνωριστεί με τους ξένους. Την επόμενη μέρα οι τοπικές εφημερίδες έγραφαν ότι το ελληνικό γλέντι κατέληξε σε ξυλοδαρμό».