Δημήτρης Μοθωναίος: «Υπήρχαν περίοδοι πιο σκοτεινές, ήμουν δύσκολος και άστατος σύντροφος»

Δημήτρης Μοθωναίος

"Δεν ήμουν πραγματικά ερωτευμένος, δεν είχα καθόλου επαφή με το συναίσθημά μου και παρερμήνευα τον ενθουσιασμό μου" παραδέχθηκε ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό ΟΚ! και την δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός ανφέρθηκε στον έρωτα και τις τρέλες που έχει κάνει σήμερα για αυτόν στην προσωπική του ζωή.

Πως επηρεάζει ο έρωτας την ψυχοσύνθεση σου;

Καταρχάς, νομίζω ότι αν δεν είσαι καλά εσύ ο ίδιος, δεν μπορεί να έρθει. Γενικά, είμαι υπέρ της λογικής ότι δεν περιμένω κάτι απέξω για να με φτιάξει και να με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Απλώς τώρα που είμαι όντως στην καλύτερη φάση της ζωής μου είναι πολύ ωραίο να συμβαίνει και ο έρωτας.

Δηλαδή είσαι ερωτευμένος; 

Θα σου πω απλά ότι είμαι σε πολύ καλό mood. Και ότι στην εποχή μας, με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας, ο έρωτας είναι επαναστατική πράξη. Και έτσι τον αντιμετωπίζω. Όχι υπό την έννοια γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο και παίρνουμε λουλούδια και τούρτες – αυτά δεν είναι πολύ του στυλ μου -, αλλά ακολουθώντας τον και πηγαίνοντας κόντρα στους φόβους, στα τραύματα, στις προηγούμενες εμπειρίες. Ο δυνατός έρωτας μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων.

Τρέλες για έναν έρωτα έχεις κάνει;

Είχα συνέχεια την ψευδαίσθηση ότι ήμουν ερωτευμένος, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήμουν. Τώρα που το βλέπω εκ των υστέρων αυτό συνέβαινε. Οπότε έκανα διάφορες τρέλες που δεν χρειαζόταν να κάνω, κατάλαβες; Γιατί δεν ήμουν πραγματικά ερωτευμένος και γιατί δεν είχα καθόλου επαφή με το συναίσθημά μου. Παρερμήνευα τον ενθουσιασμό μου.

Πόσες φορές έχεις ερωτευτεί;

Πίστευα ότι είχα ερωτευτεί πάρα πολλές φορές αλλά επί της ουσίας έχω ερωτευτεί μία. Αλλά όλες μου οι σχέσεις, ακόμη και αν δεν είχαν αίσια κατάληξη, με οδήγησαν σε ένα επόμενο level συνειδητότητας. Και πιστεύω ότι συναντήθηκα με κάποιους ανθρώπους γιατί έπρεπε να μάθω κάτι από αυτούς. Όλα είναι μοιραία.

Θα έλεγες πως είσαι εύκολος σύντροφος;

Νομίζω πως είμαι στην καλύτερή μου εκδοχή. Πραγματικά! Υπήρχαν περίοδοι πιο σκοτεινές, όπου ήμουν δύσκολος και άστατος ως σύντροφος. Τώρα με ενδιαφέρει να παίρνω και να δίνω αγάπη.