Δημήτρης Μαμιός για metoo: «Έβλεπες ανθρώπους να μη μιλούν αν συνέβαινε κάτι γύρω τους»

Δημήτρης Μαμιός

"Αν με ρωτήσεις τι θα ήθελα να αλλάξει στον χώρο, είναι όλη αυτή η νοοτροπία του “σπουδαίου πρωταγωνιστή” με τον μύθο που είχε δημιουργήσει", δηλώνει ο γνωστός ηθοποιός.

Συνέντευξη στο περιοδικό Marie Claire και τη δημοσιογράφο Γεωργία Καρκάνη παραχώρησε ο Δημήτρης Μαμιός. Ο ηθοποιός, που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά «Σασμός» του Alpha, μιλά για τον ρόλο του Μύρωνα αλλά και για τα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας στον χώρο του θεάτρου.

«Η τηλεόραση είναι μια διαφορετική δουλειά [από το θέατρο]. Το νούμερο ένα είναι η ταχύτητα, μπαίνεις σε αυτήν και προσπαθείς να παλέψεις με τα κύματα. Νομίζω ότι ο Σασμός έχει ξεχωρίσει και γιατί έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας, και οι ηθοποιοί και με όλους τους συντελεστές. Όλοι στο team έχουν να δώσουν κάτι», δηλώνει ο Δημήτρης Μαμιός.

Πολλοί σε γνωρίζουν σαν «Μύρωνα», τον αστυνομικό από τον «Σασμό». Έχεις κάτι από τον ήρωά σου ή είναι ένας κόντρα ρόλος;

«Δεν πιστεύω ότι θα γίνω ποτέ αστυνομικός στη ζωή μου! Ίσως όμως θα μπορούσα να είμαι σαν τον ντετέκτιβ από αμερικανική αστυνομική ταινία, που παθιάζεται και ψάχνει και φτιάχνει ολόκληρο χάρτη για να βρει τον serial killer», απαντά ο νεαρός ηθοποιός.

Αναφέρεσαι συχνά στη σημασία μιας καλής συνεργασίας. Έχεις ζήσει, προσωπικά, περιστατικά κατάχρησης εξουσίας;

«Έχει τύχει να βρεθώ με τέτοιους ανθρώπους. Παλαιότερα κάποιοι είχαν τη νοοτροπία ότι είναι εξουσία και πως πρέπει να υπάρχει μια οριοθέτηση στη συμπεριφορά του καθενός, στο τι μπορείς να πεις εσύ και τι εγώ», σημειώνει ο Δημήτρης Μαμιός.

«Έβλεπες ανθρώπους να μη μιλούν αν συνέβαινε κάτι γύρω τους, έβλεπες ανθρώπους να έχουν συνηθίσει αυτό το πράγμα και έλεγες, ρε φίλε, γιατί δεν μιλάς όταν βλέπεις κάτι; Από την άλλη, κάπως έπρεπε να επιβιώσεις για να φέρεις φαγητό στο σπίτι, ειδικά αν είχες παιδιά ή οικονομικά προβλήματα», τονίζει αμέσως μετά.

«Αν με ρωτήσεις τι θα ήθελα να αλλάξει στο χώρο, είναι όλη αυτή η νοοτροπία, του “σπουδαίου πρωταγωνιστή” με το μύθο που είχε δημιουργήσει. Αχ, κουράστηκα πια με αυτές τις ιστορίες, δεν ξέρω, όλοι θα έπρεπε να κουραστούμε, έτσι δεν είναι; Να δούμε τα πράγματα στην ουσία τους.

Νομίζω όμως ότι έχει αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση, να υποχωρεί αυτό σιγά σιγά. Δεν λέω φυσικά, για κανέναν λόγο, ότι ο ηθοποιός δεν χρειάζεται να ακούει τον παλαιότερο. Η γνώση και η τεχνική μεταφέρονται ώστε να γινόμαστε καλύτεροι. Το θέμα είναι οι θεατρικοί δάσκαλοι να διδάσκουν το ήθος με ήθος», επισημαίνει κλείνοντας ο Δημήτρης Μαμιός.