Δημήτρης Μακαλιάς: «Οι εκπομπές ασχολούνται πάρα πολύ με τον εαυτό τους και αυτό είναι πολύ κακό»

Δημήτρης Μακαλιάς

"Είναι μια χρονιά που δεν έχουμε πραγματικές ειδήσεις και πρέπει να εφευρίσκουμε" τονίζει, παράλληλα, ο Δημήτρης Μακαλιάς.

Με αφορμή τη συνεργασία με την Μπέττυ Μαγγίρα στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Μακαλιάς παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ένθετο Real life και την δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε τόσο για τους συναδέλφους του που καταπιάνονται με την παρουσίαση όσο και το «κακό» των πρωινών εκπομπών.

Πολλοί ηθοποιοί ή τραγουδιστές έχουν γίνει παρουσιαστές και μπήκαν στη δίνη του κυκλώνα. Ένιωσες την ανάγκη να υπερασπιστείς τον κλάδο σου;

Όχι. Θεωρώ ότι στο κομμάτι της παρουσίασης πρέπει να μπαίνουν άνθρωποι που έχουν ένα επικοινωνιακό χάρισμα ή το έχουν δουλέψει και μπορούν να σταθούν σωστά. Αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Μπορεί να δεις έναν ηθοποιό να είναι εξαιρετικός στην παρουσίαση ή το αντίθετο. Όπως και έναν δημοσιογράφο που είναι φανταστικός μπροστά από τις κάμερες και κάποιον άλλον που δεν είναι. Θέλω να πω ότι ο καθένας κρίνεται τη στιγμή που είναι μπροστά στην κάμερα. Έχω δει ηθοποιούς που μου αρέσουν. Η Ευγενία Σαμαρά είναι ένα υπέρτατο παράδειγμα, που κανείς δεν το φανταζόταν.

Τι σου έκανε εντύπωση στη φετινή τηλεόραση;

Σίγουρα είναι μια χρονιά αντιφατική. Ζούμε μια χρονιά υπέρτατης μυθοπλασίας, με πολλές ελληνικές σειρές, και για μένα αυτό είναι πολύ θετικό. Είναι όμως και μια χρονιά που δεν έχουμε πραγματικές ειδήσεις και πρέπει να εφευρίσκουμε. Για εμένα το highlight είναι πως οι εκπομπές ασχολούνται πάρα πολύ με τον εαυτό τους και αυτό είναι πολύ κακό.