Δημήτρης Λιγνάδης: «Υπήρχαν πάντα καταγγελίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του»

Δημήτρης Λιγνάδης

"Καταπέλτης" ο Κώστας Γεωργουσόπουλος για όσα κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μπήκε στο στόχαστρο και του δημοφιλούς κριτικού θεάτρου, Κώστα Γεωργουσόπουλο ο οποίος εξηγεί στα Νέα τους λόγους για τους οποίους δεν είχε ανανεώσει στο παρελθόν τη σύμβαση ως καθηγητή του Εθνικού Θεάτρου. Τότε που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά πως «δεν ανανέωσα τη σύμβαση του γιατί από τότε ακούγονταν διάφορα για την συμπεριφορά του. Δεν ήταν η αρμόζουσα απέναντι στους σπουδαστές, κάτι που όπως πληροφορήθηκα είχε συμβεί και στην σχολή του Δελλή (Ίασμος) στην οποία επίσης δίδασκε».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν έπειτα από την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε διωχθεί από την Σχολή Ίασμος, μετά από διαμαρτυρίες σπουδαστών.»Το «Αλαλούμ» εξαφάνισε ευαίσθητους νέους από το επάγγελμα ή έχρισε πρωταγωνιστές, εκείνους που με θράσος είχαν την ετοιμότητα να αυτοσχεδιάσουν και, συχνά, να αντεπιτεθούν με τα ίδια μέσα στον έμπειρο! Αν σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά θυμίζουν ζούγκλα, θα είναι μέσα στα πράγματα».

«Ήταν, όμως, τραυματικά εγκληματική, όταν η, τάχα μου, μυητική διαδικασία ξεκινούσε από τα καμαρίνια, τις πρόβες και τις περίφημες ακροάσεις. Εκεί νέοι ηθοποιοί, ανεξαρτήτως φύλου, υποχρεούντο σε ταπεινώσεις, εξευτελισμούς και βεβαίως- βεβαίως σεξουαλικές προσβολές έως και βιασμούς. Σε αυτή την περίπτωση λειτουργούσε το σύνδρομο της εξουσιαστικής επιβολής, λόγω θέσεως, εργασιακής εξάρτησης, δημοφιλίας και επαγγελματικών προοπτικών, με σύνηθες επακόλουθο ωμούς εκβιασμούς, βιασμούς, ταπεινώσεις» τονίζει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος στα Νέα.