Δημήτρης Λάλος: «Δεν πήγα ποτέ σε δραματική σχολή»

Δημήτρης Λάλος

"Βρέθηκα στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή" παραδέχθηκε ο Δημήτρης Λάλος.

Με αφορμή την καλοκαιρινή περιοδεία με την παράσταση Βάκχες, ο Δημήτρης Λάλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο. Μάλιστα, ο γοητευτικός πρωταγωνιστής αποκάλυψε πως δεν πήγε ο ίδιος ποτέ σε δραματική σχολή αν και πια… διδάσκει σε δραματική σχολή.

Πως προέκυψε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Μου προέκυψε πολύ αργότερα. Ο παππούς μου ήταν ανθρακωρύχος στο Βέλγιο, όπου γεννήθηκε η μητέρα μου και η αδελφή μου. Εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, στον Βόλο. Αργότερα η οικογένεια πήγε πάλι στις Βρυξέλλες στον παππού μου και μετά γυρίσαμε στη Λάρισα. Ακολούθησε η Γερμανία όσο ήμουν έφηβος. Είχα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια.

Τελειώνοντας το σχολείο στη Γερμανία, αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα μόνος σου.

Όσο είναι νέος ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικός. Ναι, ήρθα για να δώσω πανελλήνιες και να σπουδάσω. Οι γονείς μου είναι ακόμα εκεί. Πέρασα στο ηλεκτρονικών υπολογιστών στο ΤΕΙ Πειραιά αλλά γρήγορα κατάλαβα πως δεν ήταν το αγαπημένο μου πεδίο, δεν το αγαπούσα. Έψαχνα να βρω τι θα κάνω. Σχετικά γρήγορα και εντελώς τυχαία είδα την παράσταση Suburbia της Ελένης Σκότη στο θέατρο Φούρνος. Μαγεύτηκα, εκεί γνώρισα την Ελένη και δημιουργήσαμε το Επί Κολωνώ θέατρο.

Πήγες σε δραματική σχολή;

Δεν πήγα ποτέ σε δραματική σχολή. Και εδώ έρχεται ο παράγοντας τύχη. Βρέθηκα στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Είδα εκείνη την παράσταση, την οποία παρακολουθούσα κάθε βράδυ. Στην πορεία γνωρίστηκα με την Ελένη, μπήκα στην ομάδα ΝΑΜΑ και ουσιαστικά μαθήτευσα δίπλα της. Όλοι τότε ξεκινούσαμε, οπότε ταιριάξαμε χρονικά. Αργότερα το ν1999 ξεκινήσαμε να χτίζουμε το Επί Κολωνώ, μας πήρε ενάμιση χρόνο και στα μέσα του 2000 κάναμε πρεμιέρα. Παρέμεινα εκεί μέχρι το 2014. Αργότερα, το 2016 ήρθε το δικό μου θέατρο, το Tempus Verum που φιλοξενείται στο Εν Αθήναις στο Γκάζι.