Δημήτρης Κοντολάζος: «Ζόρισα τη φωνή μου, μου πέταξε καρούμπαλο στις χορδές και έκανα βραγχιακή κύστη»

Δημήτρης Κοντολάζος

"Δεν με άγγιξαν ποτέ τα ναρκωτικά και επίσης δεν είμαι φίλος του ποτού" παραδέχεται ο Δημήτρης Κοντολάζος.

Ο Δημήτρης Κοντολάζος έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Ανάμεσα σε άλλα, δε, ο λαϊκός τραγουδιστής αναφέρθηκε στα πάθη που ακολουθούν τη νύχτα, το πρόβλημα που αντιμετώπισε στην φωνή μα και τους φόβους για την επόμενη ημέρα στη δουλειά.

Ήρθατε ποτέ αντιμέτωπος με πάθη, όπως είναι τα ναρκωτικά που κυκλοφορούν πιο ελεύθερα τη νύχτα;

Όποιος θέλει να βρει ναρκωτικά, θα τα κάνει και την ημέρα και τη νύχτα! Εμένα δεν με άγγιξαν ποτέ, επίσης δεν είμαι φίλος του ποτού. Το μόνο κακό που κάνω είναι ότι καπνίζω σε κάποιες περιπτώσεις. Θέλω να είμαι ακέραιος την ώρα που ζω και τραγουδάω, θέλω να ξέρω τι μου γίνεται. Αυτά δεν οδηγούν πουθενά.

Είχατε ποτέ κάποιο πρόβλημα με τη φωνή σας;

Το 1978 διαγνώστηκα με πολύποδα και τον αφαίρεσα στη Θεσσαλονίκη. Το 1999 σε ένα εξτρά στη Γερμανία ζόρισα πολύ τη φωνή μου και μου πέταξε καρούμπαλο στις χορδές. Έκανα βραγχιακή κύστη και το αφαίρεσα και αυτό. Κατά τα άλλα δεν πίνω, προσέχω τη διατροφή μου, κάνω γυμναστική, πίνω άφθονο νερό.

Φοβηθήκατε τότε όταν αντιμετωπίσατε προβλήματα στο εργαλείο της δουλειάς σας;

Να σου πω φοβήθηκα, αλλά πάντα έχω εμπιστοσύνη στους γιατρούς που πηγαίνω και λέω πρέπει να τους ακούσω. Δόξα τω Θεώ μου έχει βγει σε καλό.