Δημήτρης Κοντολάζος: «Πολύ δύσκολη στιγμή για μένα όταν έπρεπε να εμφανιστώ στο Σπίτι με το MEGΑ»

Δημήτρης Κοντολάζος

"Έπρεπε να γράψω την εκπομπή δεν μπορούσα να το ακυρώσω" δηλώνει ο Δημήτρης Κοντολάζος.

Ο Δημήτρης Κοντολάζος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου όπου μίλησε για όλους και για όλα. Μάλιστα, ο επιτυχημένος ερμηνευτής αναφέρθηκε στο δύσκολο κομμάτι των απωλειών αλλά και την εμφάνιση που πραγματοποίησε στην μουσική εκπομπή «Σπίτι με το MEGA».

Ήρθατε ποτέ αντιμέτωπος με κάποια απώλεια και να πρέπει ταυτόχρονα να ανεβείτε στην πίστα;

Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Όταν πήρα το πρώτο μου βραβείο το 1973 δεν πήγαινε καλά η γιαγιά μου η Βαγγελιώ. Ήταν στο νοσοκομείο και η μητέρα μου έπρεπε να είναι δίπλα της. Τελικά η γιαγιά πέθανε και ενώ είχαμε στο σπίτι το φέρετρο εγώ μετά από δυο μέρες έπρεπε να πάω να τραγουδήσω σε ένα εξτρά. Έχω χάσει τη μητέρα μου, την πεθερά μου, τον πρώτο μου ξάδερφο και πάλι έπρεπε να τραγουδήσω. Όπως και όταν πέθανε ο πατέρας μου πρόπερσι.

Μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα ήταν πριν ενάμιση χρόνο, όταν έπρεπε να εμφανιστώ στο «Σπίτι με το MEGA», όπου κάναμε ένα αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου. Τότε ο πέθανε ο πρώτος μου ξάδερφος, ήταν 60 χρονών, ένα παλικάρι. Δεν πήγαινε καλά με την καρδιά του, μπήκε στο νοσοκομείο και τελικά κατέληξε. Όταν πήγα να γράψω την εκπομπή, χτυπάει το τηλέφωνο και μου λέει ο ανιψιός μου ότι ο μπαμπάς έφυγε. Έπρεπε να γράψω την εκπομπή δεν μπορούσα να το ακυρώσω, έπινα συνέχεια νεράκι, ο λαιμός μου στέγνωνε γιατί το μυαλό μου ήταν διαρκώς στον Ηλία τον ξάδερφό μου.

Τραγούδησα το «Τελειώσαμε και γίναμε μονάχοι» και το «Ένας αετός γκρεμίστηκε» και μου ήταν πολύ δύσκολο. Η ζωή όμως συνεχίζεται και αφού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και να φέρουμε πίσω αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν, πρέπει να δούμε τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας και ότι πει ο Θεός.